Makinistliğe rağbet çok büyük

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarında art arda meydana gelen tren kazalarından sonra gündeme gelen Demiryolları Meslek Liseleri yeniden açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı kararla açılan Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojisi Bölümü'ne ilgi de büyük oldu.

Sakarya'nın Pamukova ve Kocaeli'nin Gebze ilçelerinde meydana gelen iki ayrı tren kazasından sonra makinist yetiştirilmediği yönündeki eleştiriler, dikkatleri Devlet Demiryolları Meslek Liseleri'ne çevirdi. Yaklaşık 12 yıl önce eğitim-öğretime ara verilen Devlet Demiryolları Meslek Liseleri, farklı bir isimle yeniden hizmete giriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 24 Ağustos 2004 tarihli aldığı karar gereğince, Eskişehir, İstanbul ve Erzincan'da Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Teknolojisi bölümleri açıldı.

İNGİLİZCE EĞİTİM
İlk yılı İngilizce ağırlıklı eğitim verecek olan Raylı Sistemle Teknolojisi Eskişehir Atatürk Meslek Lisesi, İstanbul Haydarpaşa ve Erzincan Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açıldı. Toplam üç yıl sürecek eğitimde, makinistlik her yönüyle öğrencilere aktarılacak.

400 BAŞVURU
Birer şube olarak düşünülen bölüme, ilginin de fazla olduğu öğrenildi. Eskişehir Atatürk Meslek Lisesi'nde 30 kişilik açılan bölüme 400'ün üzerinde talep geldiği belirtildi.
Söz konusu bölümden mezun olanlar sadece şehirlerarası makinistlik değil, büyükşehir belediyelerde kullanılan raylı, hafif raylı, metro, tramvay gibi ulaşım olanaklarında da istihdam edilebilecek.

Bölümde, dünyada kullanılan son raylı sistem teknolojileri, teorik ve pratik olarak öğrencilere aktarılacak.
Bir makinistin tam anlamıyla yetiştirilebilmesi için ortalama olarak 10 yıl gerektiğini belirten yetkililer, sistemin tam anlamıyla yerleşmesi ve diğer illere de kazandırılmasının biraz daha zaman alacağını ifade ettiler

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber