Oto kiralamada bayram beklentisi 2 milyon dolar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 11:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kurban Bayramını araçsız geçirmek istemeyen vatandaşların, oto kiralama şirketlerine akın etmesi sektörde talep patlamasına yol açtı. Talebin yüzde 70'lere ulaşması sonucu oto kiralama sektöründeki firmaların, 4 günlük bayram süresince işlem hacmi beklentileri 2 milyon dolara ulaştı.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İlhan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araç kiralama sektöründe Türkiye genelinde 650'yi aşkın firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, kiralık araç sayısının da 122 bine ulaştığını söyledi.

Türkiye genelindeki üye sayılarının 124 olduğunu anlatan Yılmaz, 50'yi aşkın otomobil markası ile çalıştıklarını ve sektörün 5 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti.

Kurban Bayramını araçsız geçirmek istemeyen vatandaşların ilgisinden bir hayli memnun olduklarını belirten Yılmaz, ?Firmalarda, Kurban Bayramı nedeniyle talep patlaması yaşanıyor. Daha önce günlük 6 bin olan kiralama sayısı 10 bin 500'e ulaştı. Yüzde 70'lere varan talepler sektördeki firmaların yüzünü güldürdü? dedi.

Yılmaz, ekonomik gruptaki araçları günlük kiralamanın 60-70 YTL, orta sınıftakilerin 80-100 YTL, üst sınıf araçların kiralarının ise 130-180 YTL civarında olduğunu vurgulayarak, 4 günlük bayram süresince sektördeki işlem hacminin 2 milyon dolar civarında olacağını umduklarını bildirdi.

Son yıllarda Türkiye'de özel hava yolu şirketlerinin gelişmesinin oto kiralama sektörünün önünü açtığını söyleyen Yılmaz, ?İnsanlar artık, uzak mesafelere kendi araçlarıyla gitmek yerine uçakla gidiyorlar. Gittikleri kentlerde de kısa mesafeler için araç kiralıyorlar. Eskiden hava limanlarındaki ofis sayısı bir veya ikiyi geçmez iken bu sayı son günlerde 8-10'a çıkmaya başladı? diye konuştu.

SEKTÖRÜN SIKINTISI

Yılmaz, sektörün tek sıkıntısının herhangi bir yasal düzenlemelerinin olmaması olduğunu belirterek, yasal altyapının eksikliği sonucu aracı kiraya veren ile kiralayan müşterinin trafikte herhangi bir sorun yaşamaları durumunda müracaat edecekleri yasal bir dayanaklarının olmadığını, bu nedenle her iki tarafın birbirini mağdur ettiğini belirtti.

İlhan Yılmaz, kapsamlı bir yasal düzenlemenin 2008 yılında çıkartılmasını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber