Deprem çevre illerde de hissedildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez üssü Ankara'nın Bala ilçesi olduğu tespit edilen 5.7 şiddetindeki deprem Kırıkkale, Kayseri ve Yozgat'tan da hissedildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, deprem sonucunda il genelinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Yozgat'ta bir çok kişi kısa süren, saat 10.48'de meydana gelen depremi hissetti. Özellikle yüksek binalarda meydana gelen sallanma nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıktı.

Fatih Çavuşoğlu (30) isimli esnaf depremi hissettiğini söyledi. İş yerinde gazete okurken masa ve sandalyelerin sallandığını ifade eden Çavuşoğlu, "İş yerimde gazete okuyordum. Birden masa ve sandalyeler sallanmaya başladı. Ben başım dönüyor sandım. Ama biraz sonra anladım ki deprem olmuş. Yan taraftaki esnaf arkadaşlar da hissetmiş" dedi.

Şemsi Ateş (55) isimli pastaneci ise depremi hissettiğini anlattı. Emin olmak için evdeki eşini aradığını söyleyen Ateş, "Pastanemde oturuyordum. Birden hafif şiddette sallantı olduğunu hissettim. Emin olmak için evi aradım. Eşim televizyondan da duymuş 5.7 şiddetinde deprem olduğunu duymuş" ifadelerini kullandı. Ali Acar isimli vatandaş ise Kırıkkale'de bulunan yakınlarının telefonla arayıp depremi haber verdiğini aktardı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, deprem sonucunda il genelinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi. Vali Çiçek, tüm birimlerden bilgi istediğini ve gerekli bilgiler geldiğinde açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber