Gebze Anadolu Lisesi'ne soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 13:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KOCEELİ'nin Gebze İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrencilerin gece girdikleri okulda alem yapıp sınıfdaki tahtaya ve duvarlara küfürler yazdığı görüntülerin internette yayınlanması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Gebze Anadolu Lisesi'nde 10 kadar öğrencinin 2006 yılının nisan ayında bir gece okula girerek olayı gerçekleştirdikleri saptanan öğrencilerin disiplin kurulu kararıyla okuldan uzaklaştırıldığı ortaya çıktı. Görüntülerin internet video paylaşım sitesi YouTube'da yeni yayınlanmsıyl olay yeniden gündeme gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gebze Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan DHA'ya yaptığı açıklamada, ?Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu öğrencilere, Anadolu Lisesi gibi bir okuldan uzaklaştırılarak en ağır ceza verilmiştir. Son sınıfa giden, ailelerinin bu okulda okutmak için büyük çaba harcadıkları çocuklarının okuldan uzaklaştırılmaları ailelerini de perişan etti. Bu onlar için en ağır cezadır. Ancak aradan bu kadar süre geçtikten sonra fotoğraflarının ne amaçla internet sitesine verildiğini anlamak mümkün değil? dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan, okulların tatil günü ve geceleri de korumasız olduğunu belirterek, ?Okullarımızda birkaç kadrolu hizmetli var. Hiç bir okulumuzda gece nöbetçisi yok. Bazı okulların hizmetlilerinin ücretini okul aile birlikleri ödüyor, onlar da hizmetli bulamıyor? dedi.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, bu görüntüleri internet paylaşım sitesine kimin gönderdiğinin belirlenmesi amacıyla yeni bir araştırma başlattığı ve olayı polisin de araştırdığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber