5 yılda 1 milyon kişiye işsizlik ödeneği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mart 2002-Ekim 2007 tarihleri arasında 921 bin 856 kişinin işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlandığını bildirdi. Çelik, ''İşsizlik sigortasının kapsamı, hak etme koşulları ve işsizlik ödeneği miktarının artırılmasına yönelik değişiklik, en kısa sürede hayata geçirilecektir'' dedi.

Bakan Çelik, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in konuyla ilgili soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, işsizlik fon kaynaklarının; sigortalı işsizlere verilen ödenekler, hastalık ve analık sigortası primleri, meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi giderleri, işsizlik sigortası hizmetlerinin yerine getirilebilmesinde Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulunun giderleri ile hizmet binası kiralanması, hizmet satın alınması, bilgisayar, bilgisayar yazılımı ve donanımı alımında kullanıldığını kaydetti.

Çelik, ücret garanti fonu harcamalarının da İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında bulunduğunu belirtti.

İşsizlik sigortası ödemelerinin Mart 2002'de başladığını anımsatan Faruk Çelik, Mart 2002-Ekim 2007 tarihleri arasında 921 bin 856 kişinin işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlandığını bildirdi. Bakan Çelik, bu kişilere, 1 milyar 251 milyon 913 bin 856 YTL ödeme yapıldığını, bunun, toplam fon varlığının yüzde 4,26'sını oluşturduğunu belirtti.

İşsizlik sigortasının kapsamı, hak etme koşulları ve işsizlik ödeneği miktarının artırılmasına yönelik, İşsizlik Sigortası Kanununda yapılması düşünülen ve kamuoyunda ''İstihdam Paketi'' olarak bilinen değişiklik çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çelik, bu değişikliklerin en kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, işsizlik ödeneği alan sigortalı işsizler için düzenlenen meslek geliştirme, edindirme ve değiştirme eğitimlerinin İŞKUR'a kayıtlı tüm işsizlere de verilmesi için yasal değişiklik çalışmalarının da bu paket kapsamında olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber