İlk milli tank 2013'de teslim edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2007 20:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otokar AŞ Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tank ihtiyacının yerli üretimden karşılanması amacıyla geliştirilen Milli Tank Projesi kapsamında, ilk milli tankın 2013 yılında kullanıma verileceğini bildirdi.

Akgül, yaptığı açıklamada, proje üzerinde yaklaşık 7 aydır çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Şu anda imza aşamasındayız. İnşallah ilk milli tanklar 2013 yılında çıkacak. Bu tankın üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Proje maliyeti çok yüksek. Zırhlı araç üretiminde fabrikamızın yaptığı sıçrama doğrultusunda Milli Tank Projesi bize verildi. Bu proje yıllardır görüşülen bir konuydu. İnşallah yeni dönemde bunlara yenileri katılacaktır. 2013'de ilk milli tankı kullanıma vereceğiz'' dedi.

Milli Tank Projesi çalışmalarının dışında, zırhlı askeri araç Kobra'nın üretimine de devam ettiklerini bildiren Akgül, 2008 yılı üretim bandının tamamen dolu olduğunu söyledi.

Kobra araçlarını dünyanın pek çok ülkesine ihraç etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Akgül, şunları kaydetti:

''Kobranın ihracatı çok iyi gidiyor. Kobra üretim bandımız 2007 yılında tam kapasite çalıştı. 2008 yılı Kobra bandı da tamamen dolu. 2008 yılı siparişlerimizin hepsini aldık. Hatta 2009 yılının ilk 3 ayını da doldurduk. Bundan sonra gelecek siparişler, 2009 yılını doldurma amaçlı olacak. Çok değişik ülkelere, çok değişik rakamlarda ihracat yapıyoruz. TSK için de üretiyoruz. Otokar'ın yıllık gelirinin yarısını zırhlı ve askeri araçlardan sağlıyoruz. Kobra, daha büyük adetlerde üretilecek ve çok daha değişik tiplerde yapılacak. Bununla beraber, diğer zırhlı araçlarımız da var. Onlar da teknolojiden nasiplerini alıyor. Sürekli geliştiriliyorlar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber