Bakan Selçuk açıkladı: Sınavlar ertelenecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyrine göre 3 mayıs'ta yapılacak sınavların ertelenebileceğine dikkat çekti: Bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde gerekeni yaparız.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2021 13:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakan Selçuk, Küresel Salgın Döneminde Çocukların Ruh ve Beden Sağlığı konulu çevrim içi etkinlikte anne ve babalara seslendi.

Okullarda 3 Mayıs'ta başlayacak ikinci dönem sınavlarına ilişkin merak edilen soruyu yanıtladı:

"Riskin düşük seviyede de olsa dikkate alınması gerektiğini eğitim bilimciler olarak kendi içimizde değerlendirip böyle yapıyoruz. O yüzden açıp kapatmalar oluyor. 3 Mayıs'taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkımız yok. Çünkü çocuklarımız, kıymetli velilerimiz, öğretmenlerimiz kıymetli bizim, o yüzden de tümüyle tabloya bakıp, veriye bakıp, bilime bakıp, böyle bir kararı gözden geçiririz, yeniden ele alırız."

"LGS için kapsamlı bir açıklama yapacağız"

6 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan LGS'ye ilişkin daha kapsamlı bir açıklama yapılacağının da sinyalini verdi:

Soruların daha kısa olması gibi, gramer soruların çıkması gibi bazı hususlarda açıklama yapmıştık. Daha açık, daha net, daha farklı yönleri içeren başka açıklamalara da ihtiyaç var. Bunları da yapar, sizinle paylaşırız."

"Çocuklar aşılanacak mı?"

Çevrim içi buluşmada Bakan Selçuk'a, Bilim Kurulu Üyesi Üyesi Ateş Kara ile eğitimci Belma Tuğrul da eşlik etti. Prof. Dr. Ateş Kara, "Çocuklar aşılanacak mı?" sorusuna yanıt verdi:

"Kaybettiğimiz çocuklarımız var mı? Neyse ki sayılarımız çok çok az. Bu bizim için avantaj. Dünyada şu anda 12 yaşın üstünde aşıların koruyuculuğunu gördük. Şimdi 6 ay ve 12 yaş arasındaki verileri görmeye başlıyoruz. Çocuklarda da aşılamaya biraz daha başlama tarafına doğru kayacağız."

Uzmanlar, evde hastalık belirtisi taşıyanlar olduğunda çocukların okula gönderilmemesi konusunda bir kez daha uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber