21 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 21 Aralık 2007 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA

-Siyasi partiler, Kurban Bayramı'nın 2. gününde bayramlaşma programı düzenliyor.

-AKP'de bayramlaşma heyeti, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ankara Milletvekilleri Faruk Koca ve Zeynep Dağı'dan oluşuyor. Heyet, saat 9.30'da MHP, 9.50'de DSP, 10.10'da CHP, 10.30'da BBP, 10.50'de ANAP, 11.10'da SHP, 11.30'da SP ve 11.50'de Hürparti heyetlerini kabul edecek. AKP'de parti örgütüyle bayramlaşma ise aynı gün saat 13.30'da parti genel merkezinde gerçekleştirilecek.

-Anamuhalefet partisi CHP'de bayramlaşma saat 09.15'te başlayacak. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, MYK Üyesi Sinan Yerlikaya ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, saat 09.15'te ilk olarak HÜRPARTİ heyetini kabul edecek. Ardından 09.45'te DSP, 10.10'da AKP, 10.50'de SP, 11.10'da BBP, 11.30'da SHP, 11.45'te MHP, 12.10'da İP, 12.50'de ANAVATAN heyetleri kabul edilecek. CHP'de örgütle bayramlaşma saat 13.00'te Genel Merkez'de yapılacak.

-AKP, CHP'nin bayramlaşma programında DTP yer almıyor. DTP'nin yalnızca SHP ve SP ile bayramlaşması bekleniyor.

-BAKAN ŞİMŞEK'İN GIORGIANNI İLE ORTAK BASIN TOPLANTISI

-Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen Stand-By Düzenlemesinin 7. Gözden Geçirme çalışmalarına ilişkin olarak, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile birlikte, bir basın toplantısı yapacak. (Saat 10.30)

-NÜKLEERDE YÜZDE 60 YERLİ PAYINDAN TAVİZ YOK

-Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Okay Çakıroğlu, belirledikleri nükleer ölçütlerini görüşe açma süresini sonlandıran TAEK'in, bazı hükümleri detaylandırma dışında değişikliğe gitmeme kararı aldığını bildirdi. Çakıroğlu, yüzde 60 yerli şartı ve en az 600 MW'lık santral kurulması gibi ölçütleri değiştirmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

-TELFA TÜRKİYE TEMSİLCİSİ GÜN: ?TAHKİM OLMADAN İSTANBUL FİNANS MERKEZİ OLAMAZ?

-Türkiye'de tahkim hukukunun önde gelen isimlerinden ve Avrupa Hukuk Firmaları Dayanışma Örgütü TELFA'nın Türkiye Temsilcisi ve Gün Hukuk Bürosunun kurucusu Mehmet Gün, ?İhtilafların etkin bir şekilde çözülemediği bir ülkenin finans merkezi olması düşüncesi pek gerçekçi olamaz. İstanbul'un finans merkezi olması tahkim müessessinden ayrı düşünülemez. İngiltere dünyada finans merkezi olarak bilinir, ancak aynı zamanda da bir tahkim merkezidir? dedi.

-Finans sektöründe işlemlerin saniyelerle ölçülen zamanlarda gerçekleştiğini belirten Gün, bu yüksek hız nedeniyle işlemlerde hata paylarının her zaman yüksek olduğunu kaydetti. Gün, ?Her şeyin hızlı gerçekleştiği finans sektöründe ihtilafların çözümünde de hız ve esneklik önemlidir. 2010'a kadar tahkim müesseseleri ne kadar hızlı oluşursa, finans merkezi olma süreci de aynı hızda gider? diye konuştu.

-ECONOMİST'TEN ?ERDOĞAN-BUSH ANLAŞMASI? İDDİASI

-The Economist dergisi, TSK'nın sınır ötesi operasyonu ve ABD'nin verdiği desteği değerlendirdiği haberinde, ABD ve Türkiye'nin bir anlaşma yapmış olabileceğini öne sürdü. Derginin haberinde ?Başbakan Erdoğan'ın, George Bush'a bazı sözler verdiği sanılıyor. Bunlar, Kürlerin bölgesel hükümetinin tanınmasını ve PKK savaşçıları için daha liberal bir affı içeriyor? değerlendirmesi yapıldı.

-YARGITAY: BELE SARILMAK "TACİZ" DEĞİL, "CİNSEL SALDIRI"

-Yargıtay 5. Ceza Dairesi, evine gelen komşusunun beline sarılan sanığın cinsel taciz değil, cinsel saldırı suçundan mahkum edilmesi gerektiğine karar verdi.

-BAKAN GÜNAY'DAN TÜRKİYE'Yİ DÜNYAYA TANITACAK TÜRK-İTALYAN FİLM İSTEĞİ

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinemanın kitlelere ulaşmak açısından en avantajlı sanat dalı olduğunu belirtti. Günay, bu nedenle Türkiye'yi dünyaya tanıtacak tarihi bir film çekme hazırlığı içerisinde olduklarını bildirdi. Günay, bu filmin Türk-İtalyan yapımı olmasını çok istediğini kaydetti.

-BABACAN BAYRAM SONRASI KOSOVA YOLCUSU

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 26-27 Aralık'ta Kosova'ya resmi bir ziyarette bulunacak.

-ÇALIŞANLARA 2008'DE 115 GÜN TATİL VAR

-Kamu çalışanları, 2008 yılında hafta sonlarında 104, milli ve dini bayramlarda da 11 gün olmak üzere toplam 115 gün resmi tatil yapacaklar.

-?AVRUPA FUTOL ŞAMPİYONASI FUHŞU PATLATMASIN? ÖNERGESİ

-Uluslararası futbol organizasyonlarında fuhşun ve futbol magandası şiddetinin artış göstermesi Avrupa Parlamentosu'nda soru önergeleri verilmesine yol açtı.

-Milletvekilleri Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası için bu alanlarda önlem alınıp alınmayacağını, ?yüksek riskli? taraftarlar için liste düzenlenip düzenlenmeyeceğini sordular.

-TÜRKİYE'NİN AB KATILIM ÖNCESİ RAPORU: KAMU MALİYESİNDE YEDİ RİSK VAR

-Türkiye, AB'ye sunduğu Katılım Öncesi Ekonomik Program'da, 2008-2010 döneminde yüksek faiz dışı fazla verilmesini önleyecek nitelikte, kamu maliyesinde yedi engel bulunduğunu bildirdi. Rapora göre kamu maliyesinde; ücret ve maaşlarda artış, iç borç stoku içindeki dövize endeksli ve değişken faizli senetlerde yükselme, yap-işlet-devret projelerine verilen Hazine garantileri, global likidite baskısı, enerji fiyatlarında yüksek artışlar, sosyal güvenlik açıkları, gelir azaltıcı düzenlemeler risk oluşturuyor.

-TİRYAKİLERE ?TEK SEANSTA ÇÖZÜM? MÜJDESİ

-Türkiye'nin en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen sigaraya tek seansta çözüm müjdesi geldi. Müjdeyi veren Emek Biorezonans Terapi Merkezi, sigaranın yanı sıra "Biocom 2000" isimi verilen bir aletle birkaç seansta yüz kırışıklığı, migren, depresyon, panik atak, menapoz gibi rahatsızlıkları bir kaç seansta tedavi ettiğini açıkladı.

-ARA GÜLER 60. YILINDA ANKARA'DA

-Fotoğraf sanatçısı Ara Güler, 60. sanat yılında ''Alınteri'' isimli sergisiyle Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber