Türk projesine uluslararası ödül

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de uygulanmış en büyük bütçeli AB projelerinden Türkiye-AB İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) projesi, "sürdürülebilirlik" dalında "Uluslararası İngiliz Uzmanlık Ödülü"nü kazandı.

Merkezi İngiltere'de bulunan ve ABİGEM projesinin danışmanlık kurumu olan WYG'nin yan şirketi DeLeeuw International'ın (DLI) Genel Müdürü Levent Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABİGEM projesinin 16,5 milyon Avroluk bütçeye sahip, şu ana kadar Türkiye'de uygulanmış en büyük bütçeli proje olduğunu söyledi.

ABİGEM'in geçen ay Londra'da düzenlenen törenle "yılın en iyi sürdürülebilir" projesi seçildiğini belirten Erkan, bu ödülü ilk kez bir Türk projesinin aldığını bildirdi.

Erkan, ödülün Türkiye açısından da önemli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Çok köklü bir kurum olan İngiliz uluslararası uzmanlık ödülleri kurumu, ilk defa Türkiye'de uygulanan bir projeyi seçti. Bu, bizim için çok iyi bir motivasyon olabilir. Ben bir Türk olarak çok memnunum. Çünkü biz sürekli Türkiye'den proje gösterelim istiyorduk. Bu proje de çok uygundu.

Türkiye'de uygulanıp da İngiltere'de böyle bir ödüle layık görülmesi, bence özellikle TOBB ve buradaki ticaret odalarımız açısından ve ABİGEM'leri yöneten arkadaşlarımız açısından çok önemli. Biz burada yine katalizörüz. Biz bunların olmasını sağlamaya çalışan bir danışmanlık kurumuyuz. Tabii ki burada TOBB, Avrupa Komisyonunun sağladığı fon, ticaret odaları ve ABİGEM'lerin de çok emeği var."

-8 FARKLI İLE DAHA ABİGEM-

ABİGEM'lerin KOBİ'lere yönelik danışmanlık hizmeti veren enstitüler olarak İzmit, İzmir ve Gaziantep'te kurulduğunu anlatan Erkan, buradaki ana faydalanıcının TOBB ve 3 ildeki ticaret odası olduğunu söyledi.

Projenin 2002 yılında başladığını ve 2006'ya kadar sürdüğünü ifade eden Erkan, 3 ABİGEM'in de kendi kendine ayakta kalabildiğini dile getirdi. Erkan, ticaret odaları ile çok iyi bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Erkan, pilot çalışma olarak bu projenin örnek teşkil ettiğini ifade ederek, TOBB'un, 8 farklı ilde de ABİGEM oluşturulması için AB'ye başvurduğunu, yakında bununla ilgili çalışmalara başlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber