DTP'ye sadece iki parti gitti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'ye iki parti gitti

Kurban Bayramı'nın 2'nci gününde AKP, CHP, MHP, DSP, SP, BBP, SHP, ANAP, HÜRPARTİ temsilcileri heyetler aracılığıyla kendi aralarında bayramlaşırken, DTP'yi ise sadece SHP ve SP'liler ziyaret etti

ANKARA Milliyet

Kurban Bayramı'nın 2. gününde siyasi partiler kendi aralarında bayramlaştı.

SHP'nin ziyaretinde, DTP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Aday, "Din bezirgânlığı yapan partiler, bugünlerde dargınlıkların sona ereceğini söylüyorlar ama pratikte bunu yerine getirmiyorlar" dedi. SP Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, DTP ziyaretinde "Meşru ve Meclis'te olan bir partiyi ziyaret etmekten daha doğal bir şey göremiyoruz" diye konuştu.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise birilerini yok sayarak bir yere gidilemeyeceğini belirtti. SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, "Biz sizden daha çok çektik. Ama biz falan örgütü desteklemedik. Bu mesele demokrasi içinde çözülmeli" diye konuştu.

AKP'yi ise sırasıyla MHP, DSP, CHP, BBP, ANAVATAN, SHP, SP ve HÜRPARTİ heyetleri ziyaret etti. DSP'lilerin, AKP'nin yeni genel merkez binasının hayırlı olmasını dilemeleri üzerine Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, "Darısı başınıza. Rahmetli Ecevit böyle bir bina düşünür müydü?" dedi. DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün ise "Siyasi partiler için büyük bir binaya gerek olmadığına inanırdı, müsriflik olarak bakardı" diye konuştu.

CHP'yi sırasıyla HÜRPARTİ, DSP, AKP, SP, BBP, MHP, SHP, ANAP ve İP heyetleri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve Zeynep Karahan Uslu'dan oluşan AKP'lilerden yüzde 47 söylemine son vermeleri ricasında bulununca, Gedikli, "Enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Sadece geçmişle günümüzü kıyaslıyoruz" dedi. Selvi'nin "eleştirilere açık olmaları" isteği üzerine Gedikli, "Biz de istekte bulunalım, siz de korku siyaseti yapmayın" dedi.

ANAP'lı, MHP'ye oy verdi

MHP'de ise Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AKP'lilerin ziyareti sırasında, özellikle sınır ötesi operasyondan sonra zayiatlara yönelik net bir açıklama yapılmamasının insanlar arasında tereddüde neden olduğunu savundu. AKP'li Gedikli de "Operasyonun sonucunu sadece terörist zayiatıyla değerlendirmek ne kadar sağlıklı olur?" diye sordu. ANAP Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan ise "Bu hükümetin gayri milli tutumlarına karşı, derde deva olur düşüncesiyle MHP'yi destekledik. Ailece oy bile verdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber