İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Emekli bayram ikramiyesi yüzde 10 zamlı ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emekliye bayram ikramiyesi 1100 olarak kararname ile geçireceğiz" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2021 21:38, Son Güncelleme : 27 Nisan 2021 23:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye verilecek bayram ikramiyesinin tutarının 1100 Türk lirası olacağını açıkladı

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen iftar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayram ikramiyelerine ilişkin düzenlemenin kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL'ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis'e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum." ifadelerini kullandı.

Emekliye bayram ikramiyesi ilk olarak 2018 yılında verilmeye başlandı. Üç dönemdir bin lira olarak emeklilerin hesaplarına yatırılan ikramiyenin gelecek ramazan bayramında artması bekleniyordu.

İlk olarak 2018 yılında verilmeye başlanan 1.000 TL emekli ikramiyesi 3 dönemdir aynı tutar üzerinden hesaplara yatırılmaya devam ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli vatandaşlara müjde vererek, bayram ikramiyelerine zam yapılacağını duyurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber