12 yıldır öğrenci alamayan İlahiyat Fakültesi'nin umudu yeni YÖK başkanı

Haber Giriş : 23 Aralık 2007 20:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi, öğrenci alabilmek için 12 yıldır Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'ndan izin bekliyor.

Üniversite yetkilileri; binası, dekanı ve öğretim üyesi bulunan fakülteye öğrenci alınması için her yıl YÖK'e başvurdu; ancak bugüne kadar bir sonuç alamadı. Fakülte bu süreçte açık kaldı ve öğretim görevlileri çalışmalarına devam etti. Fakültede görevli bazı hocalar emekli oldu. Halen fakültede dekan ile birlikte 2 profesör, bir yardımcı doçent, 2 araştırma görevlisi ile bir uzman bulunuyor. Akademik kadro, talep edilmesine rağmen öğrenci verilmediği için başka fakültelerde derslere giriyor. Fakülte yönetimi, umudunu YÖK'ün yeni başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a bağladı. YÖK'ten öğrenci talebinde bulunacak olan yetkililer, yeni YÖK başkanından öğrenci alımı için izin isteyecek.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik, Bakanlar Kurulu kararı ile 1995 yılında kurulan fakültelerine 1996 yılında dekan atamasının yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Çelik, fizikî mekan ve öğretim üyesi kadrosunu tamamlayan fakültenin öğrenci alımı için YÖK'ten izin talebinde bulunduğunu anlatıyor. Çelik, "Bu başvurularımız periyodik olarak her yıl devam etmiş; fakat okulumuza henüz öğrenci alınamamıştır." diyor.

Fakülte kurulduğunda bir profesör, 4 yardımcı doçent, 3 araştırma görevlisi ve bir uzman bulunduğunu anlatan Dekan Çelik, bu süreçte bazı öğretim üyelerinin yaptığı çalışmalarla akademik yükselme yaptığına dikkat çekiyor. Fakültede 1998-1999 yıllarında yard. doç. olarak atanan 2 öğretim üyesi profesör, 2 araştırma görevlisi de Dr. unvanı almış. Çelik, "Akademik kadro sayımızın artırılması konusunda rektörlük tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Akademik personelimiz bilimsel çalışmalarına devam etmekte, çalışmalarıyla ilgili 13 kitap, 40 makale yayınladılar. Alanlarıyla ilgili yüzlerce panel ve konferansa katıldılar." diyor.

Demokratik ve eğitimci olarak gördükleri yeni YÖK başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın kendilerine umut verdiğine dikkat çeken Çelik, YÖK'ün yeni başkanından öğrenci alımı için izin talep edeceklerini belirtiyor. Çelik, şunları söylüyor: "Fakültemizde öğrenci kabulüne onay verilmesi halinde ilahiyat lisans programı uygulanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber