Okulda yemek yasağına, Bakan Çelik açıklaması

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 08:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da ilköğretim okullarındaki yemek yasağı tartışmalarına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı. Mahkeme kararına rağmen tekrarlanan yasağın gerekçesini çarpıcı bir saptamayla açıklayan Çelik, maddi olanaksızlıklar nedeniyle aidat ödeyip öğle yemeği yiyemeyen öğrencilerin çoğunlukta olmasına dikkat çekti. Bakan Çelik, ?Okulunda yemek çıkarıldığı halde yemek yiyemeyen öğrencilerin ve bu öğrencilerin psikolojik ve sosyal yönden düşeceği durum? düşünülerek yasağın getirildiğini kaydetti.

ABUR CUBURA MAHKÛMLAR

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, ?öğle yemeği verilmesinin yasaklanmasına? yönelik genelgesine karşı bir öğrenci velisi yargıya başvurmuş ve davadan ?Öğrencilerin yemek ihtiyacının karşılanmasına yönelik düzenleme yapmadan yasak getirilmesinin kabul edilemez olduğu? kararı çıkmıştı. Mahkeme kararına rağmen yemek yasağı uygulaması devam etti. Öğrenci velileri, ?Milli eğitim çocuklarımızı abur cubur yemeğe mahkûm ediyor? derken, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer genelgenin doğruluğunda ısrarcı davranıyor.

PSİKOLOJİ DİKKATE ALINDI

Yasak Meclis gündemine de taşındı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın verdiği yazılılı soru önergesine, yasak getirilirken, ?Yemek hizmetlerinin yerine getirilmesinde uyulacak kural ve zorunluluklara uyulmadığından sağlık açısından doğacak olumsuzlukların dikkate alındığını? belirten bir cevap verdi. Çelik'in cevabındaki, ?Yemekhane hizmeti veren okullardaki öğrenci sayısı 68 bin 352 iken, bu hizmetten yararlanan öğrenci sayısının sadece 15 bin 453 olduğu, okulunda yemek çıkarıldığı halde yemek yiyemeyen öğrencilerin ve bu öğrencilerin ailelerinin psikolojik ve sosyal yönden düşeceği durumun da dikkate değer olarak algılandığını? açıklaması dikkat çekti.

KİŞİ BAŞI 150 MİLYON LİRA

Bakan Çelik, sorunun çözümü için çalışmaların sürdürüldüğünü de ifade ederek, ?İstanbul genelindeki 412 bin 834 öğrenciden sadece 15 bin 453'ünün yemek hizmeti talep ettiği, İstanbul'daki okulların tamamında beslenme, hijyen ve sağlık şartlarının en üst düzeye çıkarılması konusunda çalışmaların sürmekte olduğu anlaşılmaktadır? dedi. İstanbul'daki ilköğretim okullarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklanan öğle yemeği ödeneğinin okuluna göre 110-150 YTL arasında değiştiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber