İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Koca: 6 milyon doz aşımız hazırda var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "23 milyona yakın doz aşı yapıldı. İlave olarak 6 milyon doz aşımız da hazırda var."

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Nisan 2021 18:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya, Isparta, Burdur'u kapsayan İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaptı.

"6 ay içinde 50 milyon doz Sputnik V aşısı alınacak"

Daha fazla aşı temin edildikçe aşılanma oranının artacağını söyleyen Bakan Koca, "En kısa sürede Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanılmaya başlanacaktır. 6 ay içinde 50 milyon doz alınacak Sputnik V aşısının ilk sevkiyatı mayıs ayı içinde olacak. Bir hafta 10 gün içinde ne kadar aşının gelebileceği konusu netleşmiş olacak" dedi.

Bakan Koca, Hint mutasyonunun 5 vakada görüldüğünü, ancak sayının artmadığı vurguladı.

"Bilimsel gerekçelerle alınmış bir karardır"

Koca konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BioNTech aşısıyla ilgili olarak bilim kurulumuzun aldığı 2 doz arası uygulama süresinin 28 günden 6-8 haftaya çıkarılması kararının yanlış anlaşıldığı görülmektedir. Öncelikle bu karar, bilimsel gerekçelerle ve somut kanıta dayalı verilerin incelenmesiyle alınmış bilimsel bir karardır. Bu durumun ilk doz aşısını olup ikinci doz için randevu alan vatandaşlarımızı etkilemediğini daha önce açıklamıştım. Alternatif olarak iki doz arası sürenin uzatılmasına bilim kurulumuz karar vermiştir, yeni uygulamalarda bu süre dikkate alınacaktır."

"Hazırda 6 milyon doz aşımız var"

BioNTech ve Sinovac aşısı olarak 6 milyon doz aşının hazırda olduğunu vurgulayan Koca şunları söyledi:

"1 milyon doz BionTech aşısı mayısta gelecek, haziran sonuna kadar 30 milyon doz olarak ülkemize teslim edilmiş olacak. Benzer şekilde Sinovac da yakında planlandığı şekilde sevk edilmeye devam edecek."

Koca, hedeflerinin 18 yaş üstünü yaz sonuna kadar aşılamak olduğunu da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber