TBMM'de bu hafta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Genel Kurulu, bu haftaki çalışmalarına görüşmeleri daha önce yarım kalan Tanık Koruma Kanunu tasarısını ele alarak başlayacak.

Genel Kurulda, temel kanun olarak görüşülmeye başlanan Tanık Koruma Kanunu Tasarısının 25 Aralık Salı günü bitirilmesi planlanıyor.

Geçen dönem Genel Kurulda görüşülemeyen ve Hükümet tarafından yenilenen, tanıkların kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanmasına olanak tanıyan tasarıya göre, koruma tedbirleri ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve alt sınırı 10 yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen alt sınırı 2 yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar ile terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarda tanıklık yapanlar yönünden uygulanacak.

Genel Kurulda 26 Aralık Çarşamba günü LPG istasyonlarının imar izni almaları için tanınan sürenin 2 yıl uzatılmasını öngören kanun teklifinin ele alınması bekleniyor. Teklif, 31 Aralık 2007 tarihinde sona erecek süreyi 31 Aralık 2009'a kadar uzatıyor.

Meclis, 27 Aralık Perşembe günü de gündemin ön sıralarında bulunan uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri görüşecek.

TBMM Adalet Komisyonu, 26 Aralık Çarşamba günü Türk Ticaret Kanunu Tasarısını görüşecek.

AB Genel Sekreterliği, TBMM AB Uyum Komisyonuna 27 Aralık Perşembe günü "AB-Türkiye İlişkilerinde Son Gelişmeler" konulu bir sunum yapacak.

Küresel ısınma ve su kaynakları konusunda kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da aynı gün öğretim üyelerini dinleyerek çalışmalarını sürdürecek.

Yürürlüğü 1 Haziran 2008 tarihine ertelenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarıyla ilgili oluşturulan TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, tasarı üzerindeki çalışmalarına 25 Aralık Salı günü devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber