İş bulamayan biyolog, ayakkabı tamircisi oldu

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, üniversite mezunu bir kız, kendi ihtisas alanında iş bulamayınca ayakkabı tamirciliği yapıyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü 2002 yılında bitiren, biyolog Ebru Memiş, ihsitasına uygun iş bulamayınca ayakkabı tamirciliğinine başladı. Babası Refik Memiş'in ayakkabı tamir atölyesinde çalışan Ebru, laboratuarlarda canlılar üzerine araştırmalarda bulunmak yerine, eski ayakkabıları adam etmekle uğraşıyor.

24 yaşındaki Ebru Memiş, Türkiye'nin ilk ve tek üniversite mezunu, biyolog ayakkabıcısı olduğunu belirterek, "Büyük hayallerle okulu bitirdim. Ancak ülkemizde biyologlar için pek iş sahası yok. İş buldum, fakat bunlar asgari ücretli ve branşım dışındaki işlerdi. Bu yüzden babamın dükkanında çalışmaya karar verdim" dedi.

Freze makinesinde eski ayakkabıların pençelerini tesviye ettikten sonra, yırtıkları makineyle diken Ebru, maharetiyle erkek ustalara taş çıkartıyor. Aynı zamanda yeni ayakkabı da imal ettiklerini belirten genç biyolog, Türkiye'nin en büyük problemi olan işsizliğe çarpıcı bir misâl teşkil ediyor.

Baba Refik Memiş, kızıyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Kızım biyolog oldu. Ancak bu branşta iş imkânları kısıtlı. Bir işe girdi, 300 milyon lira verdiler. Bu para yol ve yemeğine yetmez.

Bu yüzden benim yanımda çalışmaya başladı. Şimdi bu meslekte kendisini geliştirmeye çalışıyor. İleride dükkânımı ona devredeceğim" diye konuştu.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber