Başesgioğlu:"Sendikal hak alanında eksikliklerimiz var"

Haber Giriş : 10 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, çalışma hayatı ve sendikal hak ve özgürlükler alanında eksiklikler olduğunu belirterek, "Hiç kimse Türk çalışma hayatındaki eksikliklerden dolayı Türkiye'ye tarih verme konusunda bir mazeret sunma hakkına sahip değildir" dedi.

Başesgioğlu, Eminönü Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen'in Türkiye ziyaretine dikkati çekerek, Verheugen'in resmi görüşme gündemine sosyal tarafları da almasını istediklerini belirtti.

Verheugen ile sosyal taraflar arasındaki görüşmenin ardından çalışma hayatına ilişkin eleştirilerin ortaya konulduğunu anlatan Başesgioğlu, "Çalışma hayatı, sendikal hak ve hürriyetler alanında eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz. Bunu kabul ediyoruz. Bu eksiklikleri gidermek için gerekli irade var" dedi.

Çalışma yaşamına ilişkin yasalardaki değişiklikleri TBMM açıldığında ele alacaklarını vurgulayan Başesgioğlu, "Hiç kimse Türk çalışma hayatındaki eksikliklerden dolayı Türkiye'ye tarih verme konusunda bir mazeret sunma hakkına sahip değildir. Tarih verildikten sonra AB'ye tam üyelik müzakereleri sırasında çalışma hayatındaki eksiklikleri, sendikal hak ve özgürlüklerindeki eksiklikleri gidereceğiz" diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber