Beden eğitimi dersinde kör olan 2 gözün bedeli 270 bin YTL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 07:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Beden eğitimi dersinde futbol oynarken kafasına kale direği düşen ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Belin'in 2 gözü kör oldu. İdare aleyhine açılan davada, mahkeme Belin ve ailesine 270 bin YTL tazminat ödenmesine hükmetti.

İlköğretim okulunun bahçesinde kale direğinin altında kalarak görme yeteneğini kaybeden öğrenciye, Bursa Valiliği 270 bin YTL tazminat ödeyecek. Mollafenari İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Mehmet Belin'in, beden eğitimi dersinde top oynarken kafasına kale direği düşerek, sol gözünü tamamen, sağ gözünü yüzde 90 kaybetmesi nedeniyle ailenin açtığı dava sonuçlandı. Bursa 3. İdare Mahkemesi'nde 'idarenin hizmet kusuru' gerekçesiyle açılan davada, valiliğin Belin'e 120 bini maddî, 100 bini manevî, anne ve babaya 15'er bin ve 4 kardeşe de 5'er bin olmak üzere toplam 270 bin YTL tazminat verilmesini kararlaştırdı.

Ailenin avukatı Ferdi Çinik, yaklaşık 2 yıl önce açtıkları davanın yerel aşamada sonuçlandığını, konunun temyiz ve Danıştay süreçlerine taşınmasını beklediklerini söyledi. Mehmet Belin'in yanı sıra, maddî ve manevî olarak yıpranan anne, baba ve kardeşlere de tazminat verildiğini belirten Çinik, "Dava, İdare Mahkemesi'nde bitti. Konunun, temyizin ardından Danıştay'a taşınmasını bekliyoruz. Normal şartlarda 1 yıl içinde dosya geri döner." diye konuştu. Mehmet Belin ise başına böyle talihsiz bir olay geldiği için çok üzgün olduğunu kaydederken, "Evde oturmaktan çok canım sıkılıyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Keşke bu olay hiç yaşanmamış olsaydı." dedi. Baba Hayrettin Belin de en küçük çocuğunun başına gelen bu olayın tüm aile fertlerini derinden yaraladığını söyledi. Mehmet Belin'in ağabeyi Murat Belin de çok araştırmalarına rağmen, kardeşinin görme şansının artık kalmadığını öğrendiklerini belirterek, böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

Mollafenari İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Mehmet Belin, beden eğitimi dersinde bahçede top oynarken kaleye geçmişti. Lodosun etkisiyle kale direği başına düşen Belin, ağır yaralı olarak Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hastanede, beyin cerrahi reanimasyon ünitesinde tedavi altına alınan Belin'in, yoğun bakımdaki 24 günlük tedavisinin ardından sol gözünün tamamen, sağ gözünün de yüzde 90 oranında görme özelliğini yitirdiği belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber