İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MİT'teki FETÖ'nün bilişim casusuna 30 yıl

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) çalışan FETÖ üyesi bilgisayar mühendisi Emrah Kaşıkçı, 30 yıl 10 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Mayıs 2021 09:16, Son Güncelleme : 05 Mayıs 2021 09:16
MİT'teki FETÖ'nün bilişim casusuna 30 yıl

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Emrah Kaşıkçı, FETÖ'cülerin yardımıyla istihbarat görevlisi olarak teknik birimlerde çalıştı.

2016'da FETÖ üyeliği nedeniyle ihraç olan Kaşıkçı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'siyasal-askeri casusluk' suçlarından dava açılmıştı.

Kaşıkçı'nın FETÖ'nün üst düzey mahrem imamlarından olan ve itirafçı olarak Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un suikastına ilişkin ifade veren Salim Zeybek ile irtibatı bulunduğu ve devlet sırrı niteliğindeki bilgileri kendisine aktardığı tespit edildi.

Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Kaşıkçı, örgütün mahrem yapılanmasında bulunan üyelerine bilgi aktardığı, gizli haberleşme programları kullandığı ve örgüte ait fişleme programında talimatla düzenlemeler yaptığı gerekçesiyle FETÖ üyeliği ve casusluk suçlarından 30 yıl 10 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dilhan Dumanoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber