İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlık, Prof. Ferman'ın engellilere ilişkin ifadelerinden RTÜK'e başvurdu

Aile Bakanlığı: Murat Ferman'ın dün bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerin, engelli kişilerin onur ve haysiyetini zedeleyici bir niteliğe sahip olduğu ve açıkça ayrımcılık içerdiği değerlendirilmiştir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2021 19:38, Son Güncelleme : 07 Mayıs 2021 19:45

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman'ın bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerin engelli kişilerin onur ve haysiyetini zedeleyici niteliğe sahip olduğu gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) başvuruda bulundu.

Bakanlığa bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Murat Ferman'ın dün bir televizyon kanalında sarf ettiği sözlerin, engelli kişilerin onur ve haysiyetini zedeleyici bir niteliğe sahip olduğu ve açıkça ayrımcılık içerdiği değerlendirilmiştir.

Söz konusu ifadeler hakkında; Anayasa, Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme, Engelliler Hakkında Kanun, RTÜK Kanunu ve YÖK mevzuatı çerçevesinde ivedilikle inceleme ve işlem yapılması hususunda RTÜK'e resmi yazı gönderilerek süreç başlatılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber