Elektriğe 5 yıl sonra zam: Konut % 15 Sanayi % 10

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bakanlar Kurulu, elektriğe zam kararı aldı. Buna göre konutta yüzde 15, sanayide yüzde 10'luk elektrik zammını öngören kararname Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

Hükümet, 5 yıldır sabit tuttuğu elektriğe zam kararı aldı. Elektrik fiyatlarının konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 oranında artırılmasına ilişkin kararname dünkü Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen zamlarla birlikte elektriğin kilovat saati sanayide 0.144 YTL'den 0.156 YTL'ye, konutlarda 0.153 YTL'den 0.176 YTL'ye çıktı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun ardından zam gerekçesini, "Uzun süredir bu konuda bir düzenleme yapılamamıştır. Alınan bu kararla; mecburi, zorunlu bir düzenleme getirilmektedir. Zam kararı, dış etkenlerden dolayı bir mecburiyetten kaynaklanıyor" diye açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında elektriğe zam kararı alındı. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, elektrik zammını öngören kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını açıkladı. Bir gazetecinin, 'IMF heyetinin temaslarında elektrik zammının otomatikleştirilmesi kararı alındı? Bu konuda gündeme geldi mi?' sorusu üzerine, bu konu üzerinde bir kararnamenin imzaya açıldığını söyledi. Çiçek, kararnamenin konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10'luk zammını öngördüğünü belirterek, "Uzun süreden beri bu artışlar yapılamadı. Enerjideki girdi artışlarına rağmen yapılamadı. Dolayısıyla mecburiyetten kaynaklanıyor" diye konuştu. Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de gerekirse bir açıklama yapacağını kaydetti. Çiçek, "Kararname bugün imzaya açıldı. Zaten ne zaman tamamlanırsa o zaman yürürlüğe girer" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber