İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Part time-Yarı zamanlı çalışanlar için müjde geldi

Büyük çoğunluğunu gençler ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 'Part-time, yarı zamanlı' çalışanlar için müjdeyi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan verdi. Bakan Elvan, bu çalışanlar için yıllık izinlerinde ücret ödenmesi ve kıdem tazminatı hakkı kazanmaları yönünde düzenleme yapılacağını açıkladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Mayıs 2021 10:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Part time-Yarı zamanlı çalışanlar için müjde geldi

Hükümet, yasalarda "kısmi süreli çalışma" olarak nitelendirilen part-time, yarı zamanlı çalışanların sosyal güvenlik, yıllık ücretli izin, kıdem tazminatı haklarını güvence altına alıyor.

Önceki gün bir TV programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yarı zamanlı çalışanların yıllık izinlerinde ücret ödenmesi, kıdem tazminatı hakkı kazanmaları yönünde düzenleme yapacakları müjdesini verdi.

Özellikle gençler ve üniversite öğrencilerinin yarı zamanlı çalıştığını anlatan Elvan, "Yarı zamanlı çalışanların yıllık izinlerinde ücret ödenmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Kripto para platformlarının denetlenmesi konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Elvan, Gelir İdaresi ile vergi konusunda çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Hazal Ateş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber