Kablosuz dünya mümkün

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma odalarından sonra salonlarda da kablo karmaşasına son verirken, hareket kabiliyetini artıran ürünler daha fazla rağbet görüyor

Kablosuz teknolojinin en çok kullanıldığı alanlar cep telefonları ve internet paylaşımı olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi oldukça eskiye dayanan uzaktan kumandalar da günlük yaşantımızın değişmez bir parçası. Kablosuz teknoloji tabii ki sadece bunlarla sınırlı değil. Örneğin bluetooth ve kızıl ötesi desteği bulunan MP3 oynatıcılarla birlikte kablosuz kulaklıklar kullanmanız mümkün. Kablosuz medya oynatıcıları sayesinde ev ağınızda bulunan bilgisayarınızdaki film, müzik ve resim içeriklerine kolayca ulaşabilirsiniz. Radyo frekansları kullanarak ses ve görüntüyü bir başka televizyona ulaştıran aktarıcılar sayesinde kablo derdi olmadan aynı anda bir kaç televizyonda uydu alıcınızdan ya da DVD oynatıcınızdan alınan görüntüyü izlemeniz mümkün. Portatif medya oynatıcılarıysa gün geçtikçe donanım özelliklerini yükselterek kablosuz teknoloji sayesinde internete bağlanıp müzik ve film gibi multimedya dosyalarının anında aktarımını gerçekleştirebiliyor.

D-LINK DSM-520 MEDYA OYNATICISI

Bu oynatıcı sayesinde kablosuz internet ağınızdan bilgisayarınızın sabit diskinde bulunan multimedya dosyalarını anında televizyonunuzda görüntüleyebilmeniz mümkün. Video, müzik ve resim formatlarının bir çoğunu destekleyen DMS-520'nin kablosuz bağlantısı 802.11g standartında. HDMI girişiyle 1080i çözünürlüğe kadar destek veriyor. Ara yüzü sayesinde oynatma listesi hazırlayabiliyorsunuz.

EYE-Fİ HAFIZA KARTI

Eye-Fi sayesinde fotoğraf makinenizdeki resimlerinizi almak için makinenizi bilgisayarınıza kablo ile bağlamanıza gerek yok. Bu hafıza kartı çektiğiniz fotoğrafları kablosuz ağ üzerinden bilgisayarınıza gönderebiliyor. Ürünün 1GB ve 2GB ?lik seçenekleri mevcut.

TRANWO GIGAAIR 2828 SES VE GÖRÜNTÜ AKTARICI

GÖrÜntÜ ve ses yayınlarını video kamera, televizyon, uydu alıcısı ve bilgisayar gibi cihazlardan alarak bir başka göstericiye ya da yayıncıya aktarmaya yarayan bu ürün 100 metrelik alan içinde etkili olabiliyor. Ses ve görüntüyü 2.4 Ghz bandında radyo frekansları sayesinde iletiyor. Uzaktan kumanda sinyallerini de iletebiliyor.

ARCHOS 605 WiFi TAŞINABİLİR MULTİMEDYA OYNATICISI

Archos'un bu multimedya oynatıcısı sadece 190 gr ağırlığında ve 120x80x15mm ölçülerine sahip. 4GB, 30GB ve 160GB'lık seçenekleriyle aynı zamanda taşınabilir disk olarak da kullanılabilen cihaz 802.11g kablosuz bağlantı standartının yanı sıra USB 2.0 bağlantıyı da destekliyor. MPEG-4, VOB, WMV video ve MP3, WMA, AC3, AAC4 ses formatlarını destekleyen Archos 605, 800X480 dokunmatik ekrana sahip. Kablosuz bağlantısı sayesinde televizyonunuzda internette gezinmenize olanak sağlayan bu portatif medya oynatıcısı aynı zamanda kayıtta yapabiliyor.

MOTOROLA HT820 KULAKLIK

Bluetooth 1.1 destekli cep telenonuzdan ya da Bluetooth özelliği bulunan MP3 oyantıcınızdan bu kulaklık sayesinde müziklerinizi kablosuz bir şekilde dinleyebilirsiniz. 12 saate kadar dayanabilen pil süresi oldukça yeterli görünen HT820, 100 gr ağırlığında ve 165x165x53.5mm ölçülerine sahip.

Uçaklara da el attı

Google, arama sayfalarında bir yeniliğe daha imza attı. Artık bütün uçuş bilgilerinizi Google'dan öğrenmeniz mümkün. Diyelim ki THY'nın TK104 sefer sayılı uçağıyla İstanbul'dan Ankara'ya gideceksiniz. Google'da ?TK 104' diye arama yaptığınızda size ilk getirdiği sonuç, o uçuşun durumuyla ilgili bilgiler oluyor. Linke tıkladığınızda ise flightstats.com sitesinden uçuşla ilgili ayrıntılı bilgileri öğrenebiliyorsunuz.

Koldaki cep telefonu Türkiye'de

Kolunuzda taşıyabileceğiniz saat cep telefonu General Mobile GM500, General Mobile ve SMS Technology iş birliği ile Türkiye'de satışa sunuluyor. Şık bir saat görüntüsüne sahip olan GM500, dünyanın en küçük telefonu olma ayrıcalığına da sahip. Türkiye'de sınırlı sayıda satışa sunulacak. 200 dakika konuşma, 80 saat bekleme süresine sahip olan GM 500, şık görüntüsü ve fonksiyonları ile kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. GM 500'ün fiyatı 799YTL.

Dizüstü rahatlığınız için

Dizüstü bilgisayarı dizinizin üstünde kullanmak, bileklerinizi yorup, dizüstü bilgisayarın sıcak tabanı nedeniyle bacaklarınızı rahatsız edebilir. Belkin CushTop ve PocketTop, bu sorunları çözerek dizüstü bilgisayarınızı evinizin herhangi bir yerinde kullanmayı daha elverişli ve rahat hale getiriyor. Yastıklı haliyle CushTop dizüstü bilgisayarınız ve diziniz arasında destekli rahatlık sağlıyor. PocketTop soğutma pedi ve aksesuarlarınız için de saklama yeri sağlıyor.

MSI'dan oyunculara özel

l MSI, piyasaya yeni sürülmekte olan nForce çipsetlerle eşzamanlı olarak Intel 45nm işlemcileri destekleyen yeni P7N Diamond ve P7N SLI PLATINUM anakartları hazırladı. P7N DIAMOND, en üst seviye teknik özellikler ve 3-way-SLI teknolojisi desteğiyle birlikte nForce 780i çipsetinden yararlanmayı mümkün kılıyor. P7N SLI PLATINUM ise nForce 750i çipsetten makul bir maliyetle yararlanmanızı sağlıyor.

Oyun meraklıları yarışıyor

Nokia, N81'in oyun deneyimini tanıtmak amacıyla Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 10 alışveriş merkezi ve 11 üniversiteyi kapsayan Nokia Nseries mobil oyun turnuvasını başlattı. Turnuva sonunda en yüksek puanı alan birer kişiye N81 8GB hediye edilecek. Oyun oynayanlar iki oyunu ücretsiz yükleyebilecek.

MURATHAN KULAÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber