Maliye, bayram mesaisinde 32 bin YTL ceza kesti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı tatili boyunca başta eğlence ve dinlenme yerlerine dönük yaptığı yol kontrolü ve hasılat tespiti sırasında vergi usul kanununa aykırı hareket eden mükelleflere toplam 32 bin YTL cezai işlem yapıldı.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, denetimlerle ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada 159 personelin bayram boyunca aralıksız çalıştığına dikkat çekti.

Aksoy'un açıklamasına göre, bin 659 iş yerinde denetim yapıldı. 10 adet kayıt dışı çalışan tescilsiz işletme tespit edildi. Bunların mükellefiyeti tesis edildi. 102 iş yerinde hasılat tespiti yapıldı ve bu işletmelerin bayram cirosu 320 bin 845 YTL olarak gerçekleşti.

Denetimler sırasında vergi usul kanuna aykırı işlem yapan işletmelere 31 bin 890 YTL usulsüzlük cezası kesildi.

Aksoy, açıklamasında denetimlerde herhangi bir sorun yaşanmadığını, yapılan uyarıların dikkate alınarak mükellefin yapıcı tutum sergilediğini bu nedenle tüm mükelleflere teşekkür ettiğini belirterek, şöyle tamamladı: "Bu kapsamda vergisel görevini eksiksiz yerine getiren mükellefimiz teşekkür hak ediyor. Haksız rekabete yol açan ve kayıtdışı çalışanlar hakkında denetim çalışmalarına önümüzdeki dönemde de taviz vermeden devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber