Miras anlaşmazlığı ailenin nüfusa kaydını engelledi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Miras anlaşmazlığı ailenin nüfusa kaydını engelledi

Muş'un Bulanık ilçesinde yaşayan Münevver Akbaş, erkek kardeşlerinin mirastan pay vermek istememeleri nedeniyle, kendisi ve 5 çocuğunun nüfusa kaydının bir türlü yapılamadığını ileri sürdü.

Bulanık ilçesine bağlı Okçular köyünde yaşayan 35 yaşındaki Münevver Akbaş, annesi Saray Bozkurt'un babası Ali Akbaş'ın ikinci eşi olduğunu ve resmi nikahının bulunmadığını belirterek, bu nedenle kendisine ve diğer kardeşlerine nüfus cüzdanı çıkarılmadığını söyledi.

Akbaş, daha sonra 5 erkek kardeşinin babasının ilk eşi Gülay Akbaş'tan olduğu beyan edilerek, nüfusa kayıtlarının yapıldığını, ancak kendisi ve diğer iki kız kardeşinin ise nüfusa kaydettirilmediğini ifade etti.

Ardından, 15 yıl önce Rıza Vural'la imam nikahıyla evlendiğini söyleyen Akbaş, evliliklerinden Atilla (13), Bişar (11), Dilan (9), Yasin (7) ve Sezer (4) isimli 5 çocuklarının olduğunu, kendisinin nüfus kaydının olmaması nedeniyle, çocuklarına da nüfus cüzdanı çıkaramadıklarını ifade etti.

MİRAS ANLAŞMAZLIĞI...

Akbaş, babasından kalan arazinin, Alpaslan-1 Barajı inşaatı nedeniyle kamulaştırıldığını ve erkek kardeşlerinin söz konusu araziden gelecek olan paradan yararlanmaması için kendisinin nüfusa kaydına engel olduklarını iddia etti.

''Mirastan gelecek olan para umurumda değil. Yeter ki çocuklarıma nüfus cüzdanı çıkarılsın'' diyen Akbaş, şunları kaydetti:

''Kardeşlerim bana büyük haksızlık yapıyorlar. Sırf miras uğruna beni kardeş olarak kabul etmiyorlar. Aynı babanın çocuklarıyız. Kardeşlerim hukuku yanıltıyor. Çocuklarımın suçu ne? Beni üzen kardeşlerimin böyle bir duruma düşmesi. Beni ve çocuklarımı bu mağduriyetten kurtarmaları için tüm yetkililerden duyarlılık bekliyorum.''

-''NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK''

Akbaş'ın eşi Rıza Vural (35) ise çocuklarının nüfus kaydının olmaması nedeniyle, okula gidemediklerini ve bu duruma çok üzüldüklerini belirterek, ''Ne yapacağımızı şaşırdık'' dedi.

İlgili tüm makamlara, gerekli müracaatı yaptıklarını ifade eden Vural, şöyle devam etti:

''15 yıl önce eşimle imam nikahı ile evlendim. O zamanlar nüfus cüzdanını fazla önemsememiştim. Ama zamanla hata yaptığımı anladım. Eşime nüfus cüzdanı çıkartmak için uğraş verdim. Çalmadığım kapı kalmadı. Ama sonuç alamadım. Bu konu için Valiliğe bile başvurdum. Konunun çözülmesi için bana avukat bile verdiler. Ancak kayınbiraderlerim kardeşlerini kabul etmeyince hukuk yolu da kapandı. Çocuklarım okula gidemiyor. Yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz.''

Bu arada, Muş Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri, ailenin nüfusa kaydının yapılması için gerekli çalışmanın başlatıldığını belirterek, Münevver Akbaş'ın nüfusa kaydının yapılması için babasının ölmüş olması nedeniyle, 3 şahide ihtiyaç duyulduğunu, ancak söz konusu şahitlerin bugüne kadar bir türlü bulunamadığını ifade ettiler.

Öte yandan, Akbaş'ın kardeşleri ise konu ile ilgili olarak açıklama yapmak istemediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber