TOKİ dairelerinin kura çekiminde gerginlik

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Edirne'de yapacağı 282 adet dairenin kura çekimi sırasında gergin anlar yaşandı.

Her şey sabah saatlerinde normal başladı. Daire sahibi olmak için başvuru yapan 448 vatandaş kapalı spor salonundaki tribünlerde yerlerini aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin salona gelmesi ile birlikte kura çekimi programı başladı.

Sedefçi'nin yaptığı konuşmanın ardından kura çekimlerine geçildi. İsimlerin yazılı bulunduğu cam kürelerden 6 kişinin ismini ve daire numarasını başkan Sedefçi seçti. Başkanın salonundan ayrılmasından sonra cam küreler noterin gözetiminde salondan alınarak üst kata götürüldü.

Tam bu sırada içeride kuraların değiştirildiğini iddia eden vatandaşlar yetkililere tepki göstermeye başladı. Salonun her tarafından daire hayali kurmak isteyen vatandaşlar içeride isimlerin değiştirildiğini savundu.

Başkanın seçtiği 6 kişi dışında diğer kuraların yeniden çekilmesini isteyen şahıslar alkışlarla ekibi protesto etti. Gergin anların yaşandığı çekimler sırasında tepkisi dinmeyen vatandaşların önemli bir kısma salonu terk etti.

Salonu terk eden bayanlardan biri "Burada bir adaletsizlik var. İnanmıyorum bu çekimlere. 11:00'de çekimlerin yapılacağı söylendi. Başkan geldi 6 çekimi yaptı gitti. Böyle adaletsizlik olabilir mi yani? Ne yapılacaksa herkesin gözü önünde yapılması lazım. Kuraların iptal edilmesini istiyorum ve salonu terk ediyorum." diye tepki gösterdi.

TOKİ yetkilisi ise olayı şu şekilde açıkladı: "Buradaki problemin ikinci noterin konutları ve isimleri hazırlarken kişilerin başvuru numaralarını koyması, konutların sıra numarasını koymaması. Bizim burada kullandığımız Excel programı tamamen başvuru ve sıra numarası girilerek karşısına ekrana gelmesi demek. İsimlerin ve konutların karşısına gelmesi demek. Eğer burada konutların numarası olmadığı için biz burada fazladan iki saat kura çekecektik. Onun için bunu bir 20 dakikada hazırladık. Bu iki saatlik geçikmeyi önledik. Yapılan bu. Buradaki tepki tamamen vatandaşın heyecanından kaynaklanıyor." diye kendisini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber