Güler: Elektrik zammı 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, konuta yüzde 15, sanayiye yüzde 10 olarak öngörülen elektrik zam oranını, sanayiciyi, ihracatçıyı, turizmciyi geniş halk kitlelerini düşünerek, ekonominin izin verdiği ölçüde, özellikle düşük tuttuklarını bildirdi.

Güler, söz konusu zammın 1 Ocak'tan itibaren uygulanacağını söyledi.

Bakan Güler, jeotermal yatırımcılarına dönük Enerji Bakanlığında yapılan toplantının ardından gazetecilerin elektrik zammına ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin diğer ülkelerle mukayese edildiği zaman gerek evlerde, gerek sanayide olsun Avrupada en ucuz elektrik kullanan ülkeler arasında olduğunu ifade eden Güler, zammın 1 Ocak'tan itibaren uygulanacağını bildirdi.

Kendilerinin zam konusunda ekonominin ihtiyacı neyse ona göre hareket ettiklerini anlatan Güler, " buradaki ana amaç, kardan ziyade, ekonomimizi bütün halinde düşünerek buradaki çalışmaları mümkün olduğu kadar sanayicimizi, ihracatçımızı, turizmciyi, geniş halk kitlelerini düşünerek, biz bunu olabildiğince, ekonomimizin izin verdiği ölçüde özellikle düşük tuttuk" diye konuştu.

Doğal gaza da bir zammın söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Güler, doğal gaz fiyatlarının petrol fiyatlarına bağlı olduğunu, bunun da 6-9 ay geriden geldiğini belirtti.

Güler, bunun hesaplarının yapıldığını, gerekirse zammın, gerekirse de fiyatların düştüğü noktada indirimin yapılabileceğini söyledi.

Bakan Güler, bir gazetecinin "gerekirse yapılır dediniz, gerekiyor mu?" şeklindeki sorusu üzerine "hesabı görelim ona göre hareket ederiz" dedi. IMF heyetinin gelip gittiğinin hatırlatılarak, elektrikte fiyat ayarlamasında etkisinin olup olmadığının sorulması üzerine de Bakan Güler, "IMF heyeti çok gelip gitti, daha evvelden de geldi gittiler. Burada yönetiminin başında olan bizleriz onların tabi ki önerilerini dinliyoruz ama ülkeyi yönetin bizleriz, burada ülkemizin çıkarları ve gerçekleri söz konusudur. Onlar istemişlerdir ama bizim hesabımız ayrı bir hesaptır, dolayısıyla biz kendi hesabımıza bakıyoruz "diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber