Karakollar; saldırı, şiddet ve rüşvete karşı izleniyor

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karakollar; dışardan saldırıya, içeriden şiddet ve rüşvete karşı kamera ile izleniyor

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde polis karakollarının içi ve çevresi 24 saat kamerayla gözetlenecek. Kamera sisteminin karakolda hakaret ve şiddet dedikodularına son vereceği ve personel tasarrufu sağlayacağı bildirildi.

Ören Polis Karakolu'nda 4 kameradan oluşan gözetleme sisteminin hizmete sokulduğunu belirten Emniyet Müdürü Mehmet Yeler, "Kameralardan ikisi dışarısını, ikisi de içerisini gözetliyor. Kameraların hizmete girmesiyle birlikte 24 saat nöbet tutan karakol korumalarını çekeceğiz. Böylece 3 memur tasarrufu sağlamış olacağız. Hem de karakolda hakaret ve şiddet dedikodularının önüne geçilmiş olacak. Kameralar karakola girenlerin her türlü hareketini gözetleyip 24 saat kayda alıyor. Karakolun içindeki bilgisayar ekranından görevli arkadaşlarımız tarafından kamaraların çektiği görüntüler devamlı izleniyor. Emniyet Müdürlüğü ve Ören'de hizmete soktuğumuz sistemi trafik tescil bürosuna da kuracağız. Sistem için 10 milyar lira harcandı" dedi.

Bu arada, hırsızlığı önlemek için dağıttıkları broşürlerin çok yararını gördüklerini anlatan Yeler, bu yaz hırsızlık vakalarının önceki yıllara nispetle çok azaldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber