TSK'dan atılan subayların açıklaması

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) Ağustos 2004 toplantısında ordudan ilişiği kesilen 12 subay ve astsubay, ''ordudan ihraçlarının, yolsuzluk, disiplinsizlik ve irticai faaliyetlerle ilgisinin bulunmadığını'' savundu.

Kendilerini ''Ağustos 2004 Yaş Mağdurları'' olarak adlandıran 6 subay ve 6 astsubay, Adaleti Savunanlar Derneği'nde düzenledikleri basın toplantısında, TSK'dan ilişkilerinin kesilmelerini değerlendirdi.

Grup adına konuşan Fethi Özmen, ''askeri meslek hayatları boyunca yüz kızartıcı, şeref ve haysiyet kırıcı bir suç işlemediklerini, disiplinsiz olmadıklarını'' söyledi.

Özmen, 12 kişinin, yüzde 99'unun muhafazakar bir yapıya sahip olan milletin fertleri olarak, dindar bir aile yapısına sahip oldukları için ihraç edildiği kanaatinde olduklarını kaydederek, ''Biz bir suç işlediğimizden değil, bu sebeple ihraç edildik ve bundan dolayı iftihar ediyoruz'' dedi.

6 kişinin, asılsız olarak yolsuzlukla suçlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Özmen, satın alma ve ihale komisyonları, kantin, askeri gazino gibi yerlerde, atamalı veya geçici görevle çalışmadıklarını, verilmiş bir ceza, haklarında açılmış bir soruşturmanın bulunmadığını söyledi.

Özmen, ordudan ihraçlarının basında yansıdığı gibi yolsuzluk, disiplinsizlik ve irticai faaliyetlerle hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunarak, ihraç işlemlerinin, YAŞ kararlı kapsamından çıkarılarak, yargı denetimine açık hale getirilmesi için başta TSK olmak üzere, yetkilileri gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya çağırdı.

Adaleti Savunanlar Derneği Başkanı Ahmet Alper de iddialar ile ilgili karar verecek makamın yargı olduğunu ifade ederek, ordu mensuplarının da hukuk devleti güvencesi kapsamında olması gerektiğini söyledi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber