Başoğlu: SSK Hastanelerinin devri mal gaspıdır

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na hibe edilmesi yönünde bir kanun taslağı hazırlanıyor. Bu mal gaspıdır'' dedi.

Sendika Genel Merkezi'nde, basın toplantısı düzenleyen Başoğlu, ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na Devredilmesine Dair Kanun tasarısı Taslağı'' hazırlandığını kaydetti. Başoğlu, bu taslakta, ''kamu kurum ve kuruluşlarına ait tüm sağlık birimleri, buralarda çalışan personel, taşınır ve taşınmaz mallar, araç gereç, malzeme, demirbaş taşıtlar, her türlü hak ve yükümlülükleri ve bütçe ödenekleri ile birlikte bedelsiz olarak Bakanlığa devredilir'' hükmünün yer aldığını söyledi.

Başoğlu, ''SSK'nın özellikle 1980 yılından bu yana gelirlerini gereği gibi toplayamadığını, elde ettiği gelirleri piyasa şartlarına göre nemalandıramadığını, ilaç sanayiine yaklaşık 1.5 trilyon lira akıttığını'' kaydetti.

Kurumun ilaç fabrikasını geliştirmesine, hastanelerini ve altyapısını genişletmesine izin verilmediğini savunan Başoğlu, ''Bu nedenle hastalar başka hastanelere sevk ediliyor ve kurum yüklü faturalar ödemek zorunda kalıyor'' dedi.

SSK hastanelerinin karşılıksız olarak Sağlık Bakanlığı'na devrini ''mal gaspı'' olarak nitelendiren Başoğlu, şöyle konuştu: ''Trilyonlarca lira değerinde olan hastanelerin karşılıksız olarak devri kabul edilebilir bir düşünce değildir.

Yapılması gereken hastanelere el koymak değil, SSK'nın ilaç fabrikasını geliştirmek, hastaneleri mekan olarak genişletmesine fırsat vermek, sağlık hizmeti gören kurum personelinin başka kurumlara kaçmasını önleyecek tedbirler almaktır.''

SSK'yı ''verimli süt alınan bir ineğe'' benzeten Başoğlu, ''Süt alındı, inek ölmedi. Kafasını koparalım deniyor'' dedi.

Başoğlu, SSK hastaneleri kurumun elinden alınırsa yakın gelecekte sigorta hizmetlerinin de elinden alınacağını ve kurumun kapısına kilit vurulacağını savundu. vBaşoğlu, işçilere ve işçi konfederasyonlarına ''işçinin malına sahip çıkın'' çağrısında bulundu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber