Köy okulunda laboratuvar ortamında eğitim veriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'nın Akçaova köyündeki Haldun Tınaztepe İlköğretim Okulu'nda kabine sistemi eğitim veriliyor. 274 öğrencisi bulunan okulun orta kısmındaki öğrenciler Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi derslerinin yanı sıra bilgisayar derslerini laboratuar ortamında görüyor.

Köy okulunda bilgi ve teknolojiyi son noktasına kadar kullanan öğrenciler ve öğrenci velileri uygulamadan çok memnun. Aynı mutluluğu öğretmenler de yaşıyor. Matematik dersi öğretmeni sınıf sınıf dolaşmak yerine matematik dersliğine giriyor dersi olan öğrenciler buraya geliyor.

Okulun gelişip güzelleşmesine öğrenciler ile velilerin yanı sıra öğretmenlerde büyük çaba sarf ediyor. Bu öğretmenlerden biri de beden eğitimi öğretmeni Murat Sağıroğlu. Okuldaki uygulamanın çok başarılı olduğunu kaydeden Sağıroğlu, öğrencilerin bu yönüyle derslerine daha çok motive olduklarını kaydetti.

Hatay'ın merkez okullarının çoğunda olmayan bu uygulamayı kendi okuluna taşıdıklarını belirten Okul Müdürü Abdurahman Döner ise "Eğitim kitapla öğretmen arasına sıkıştırmamak için böyle bir uygulamayı başlattık. Sınıf ortamı dersin niteliğine göre donatılmalıdır. Mesela öğrenci matematik dersliğine girdiğinde sınıfın her noktasında bu dersi hissetmeli. Bu olay öğrencinin başarısını artırıyor. Neden köy okulunda uygulanmasın ki. Biz öğrencilerimizin başarısı için varız. Bu çerçevede okulu önce sevdiriyor sonra onlların başarısını için projeler üretiyoruz. Bir köy okulunda bunlarda olur mu demeyin öğretmen idareci yeter ki istesin. Okulun sevimli bir yer olduğunu hissettirmek için bahçe duvarlarımızı bile çizgi film kahramanlarıyla donattık. Okulumuza çok güzel kütüphane oluşturduk. Okul bahçesini de parke taşlarla döşüyoruz. Ağaç dikip ağaç sevgisini öğrencilere öğretiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber