Öğretmenlerden bakanlık önünde oturma eylemi.

Haber Giriş : 11 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde ağızlarını siyah bantla kapatarak oturma eylemi yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri adına basın açıklaması okuyan Genel Başkan Alaaddin Dinçer, "eğitim emekçilerinin taleplerini dile getirmek ve sendikalarının kapatılması amacıyla açılan davayı protesto etmek amacıyla" toplandıklarını ifade etti.

Devletin tüm vatandaşlarına eşit ve parasız eğitim vermek zorunda olduğunu belirten Dinçer, Türkiye'de ise eğitimin "neredeyse lüks" ve "ekonomik imkanı olanın yararlanabildiği" bir fırsat haline geldiğini savundu.

Eğitim-Sen'in kapatılmaya çalışıldığını savunan Dinçer, sendikalarının temel insan hak ve özgürlüklerinden biri olan "anadilde eğitim hakkını" savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini söyledi.

Yurt çapında devam edecek eylemler kapsamında sendika üyelerinin derslere "sendikama dokunma" yazılı kokartlarla gireceklerini anlatan Dinçer, KESK Danışma Meclisi üyeleri ile birlikte İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını da söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber