Yatılı okulda 'tüberküloz aşçı' skandalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Susuz ilçesindeki 100. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun (YİBO) aşçısının tüberküloz taşıdığının belirlenmesiyle ilgili olarak, ''Bu personelin firma tarafından çalıştırılması konusunda ihmali görülenlerle ilgili olarak soruşturma açılmıştır'' dedi.

Kars'ın Susuz ilçesindeki 100. Yıl YİBO yemekhanesinde çalışan aşçının tüberküloz mikrobu taşıdığı, okuldaki bazı öğretmen ve öğrencilere de söz konusu mikrobu bulaştırdığı yönündeki haberler üzerine makamında basın toplantısı düzenleyen Vali Erden, söz konusu okulda gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

100. Yıl YİBO'da 200 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Erden, ''Bu okulumuzda hizmet alımı usulüyle yapılan ihaleyi kazanan firmanın aldığı personel, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştır. Öğrencilerde yapılan kontrolde de sadece 22 öğrencide bir şüpheli duruma rastlanmıştır. Söz konusu öğrencilere yeniden test yapılmıştır'' dedi.

Test sonuçlarının yarın belli olacağını dile getiren Vali Erden, şunları söyledi:

''Konuyla ilgili olarak okulda gereken tedbirler alınmıştır. Sağlık konusunda hassasiyetimizi gösteren çalışmalar yapılmaktadır. Ancak bu personelin firma tarafından çalıştırılması konusunda ihmali görülenlerle ilgili Susuz Kaymakamlığı tarafından soruşturma açılmıştır. Gereken takip tarafımızdan da yapılmaktadır. Konu yakından takip edilmektedir. Tedavi konusu da en kısa zamanda ele alınacak ve sonuçlandırılacaktır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber