Arınç'a 'kudurmuş' dedi; mahkemeden 'olur' aldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Arınç'a 'kudurmuş' dedi; mahkemeden 'olur' aldı

Bülent Arınç, Emin Çölaşan'a açtığı hakaret davasını kaybetti. İşte Çölaşan'ın Arınç için yazdıkları...

TBMM eski Başkanı Bülen Arınç, gazeteci Emin Çölaşan'a açtığı hakaret davasını kaybetti. Çölaşan, Arınç için 'Koskoca Meclis Başkanı meydanlara çıkmak için kuduruyormuş. Allah şeyini şey ettiğimin şeyine şifa versin' diye yazmıştı. Çölaşan hakkında takipsizlik kararı verildi. Arınç'ın ağır ceza mahkemesine itirazı da reddedildi.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, gazeteci Emin Çölaşan'a açtığı hakaret davasını kaybetti. Çölaşan Arınç için, ?' Koskoca Meclis Başkanı meydanlara çıkmak için kuduruyormuş. Tıbbi klinik bir vaka, Allah şeyini şey ettiğimin şeyine şifa versin''' diye yazmıştı. Arınç, Emin Çölaşan'ın 3 Temmuz 2007 günü Hürriyet Gazetesindeki köşe yazısında, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle, Çölaşan hakkında ceza davası açılmasını istedi.

Konuyu inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çölaşan'ın yazısında suç unsuru olmadığı ve eleştiri sınırları içinde kalındığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine Arınç, Sincan Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu ve takipsizlik kararının kaldırılarak ceza davası açılmasını istedi. Ancak Sincan Ağır Ceza Mahkemesi de, takipsizlik kararının usul ve yasalara uygun olduğuna karar vererek itirazı reddetti. Böylece karar kesinleşti.

ALLAH ŞİFA VERSİN

Çölaşan ?' Anayasa, paspas ve kuduz üzerine'' başlıklı yazısında 'Şeyini şey ettiğimin şeyi, Bülent Arınç adlı şahıs, Manisa'da kendi ilinde çalışamıyor, dolaşamıyor. Nereye gitse tepki alıyor'' demiş ve şöyle devam etmişti: "Bay Arınç'ın Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş'a söyledikleri ise bambaşka bir klinik-tıbbi vaka! Hem kuduzu da kapsayan bulaşıcı hastalıklar, hem de psikiyatri uzmanı doktorların ilgi alanına giriyor: "Meydanlara çıkmak için kuduruyorum. Burada (Meclis'te) hırsımdan bardakları kırıyorum." Kudurduğunu söyleyen "şeyini şey ettiğimin şeyi" bu rahatsızlığına partisinin Kayseri mitinginde çözüm buldu! "Cumhurbaşkanı olamaz" dediği Abdullah Gül ve Başbakan'ı ile el ele, kol kola kürsüye çıkıp 12 dakika nutuk attı... Belki kudurmaktan kurtuldu ama Anayasa'yı paspas gibi çiğnedi. Niçin?.. Anayasa madde 94: "TBMM Başkanı ve Başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya DIŞINDAKİ faaliyetlerine (...) katılamazlar." Hazret açık, net ve somut bir biçimde AKP'nin Kayseri mitingine katıldı, kürsüye çıktı ve Anayasa'yı silindir gibi ezdi geçti. Bunun hesabını da elbette yargı önünde verecek. Mitingde Anayasa Mahkemesi'ne veryansın ederken, yuh sesleri başladı. Bunların mitinglerinde yol veriyorlar, tahrik ediyorlar, hem Cumhurbaşkanı, hem de yargı organları, mahkemeler yuhalanıyor. Devlet yuhalanıyor. Bay Arınç tam bu aşamada, yani Anayasa Mahkemesi yuhalanırken, ahaliye hitaben kürsüden bir vecize daha yumurtladı: "Bu yuhlarınızın anlamlı hale gelmesi için 22 Temmuz'da sandıkları doldurun." Doktor olmadığım için bilemiyorum, Kayseri'de miting kürsüsüne kudurmamak için çıktıysa, belki hoşgörüyle bakılabilir! Koskoca Meclis Başkanı'nın -Allah korusun- meydanlara çıkmak için kudurduğunu itiraf etmesi, ya da çıkamadığı takdirde kudurma olasılığı, ciddi, vahim bir durumdur. ABD ve AB ile "dostane" ilişkilerimizi bile etkiler, hükümeti zor durumda bırakır. Yabancı gazetelerde manşetler atılır: "Türkiye'de TBMM Başkanı meydanlara çıkamayınca kudurdu, makamında bardakları ısırdı... Turistler Türkiye'ye gitmesin, kuduz hortladı."

Bu gibi durumlarda hastalığın önceden bilinmesi, teşhisin doğru konulması ve tedavinin ona göre yapılması gerekir. Kimbilir, belki de doktorları kendisine şöyle demiştir: "Sen anayasayı manayasayı boşver. İktidar elden giderse hapı yuttun demektir. O takdirde seni ve partini hiçbir güç kurtaramaz. Kudurmamak için mitinge katılıp konuş. Aşı yerine geçer." Bilemeyiz ki! Allah "şeyini şey ettiğimin şeyine" şifa versin.

Allah Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bu kafadan kurtarsın. Amin.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber