İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakan Soylu: Sabah iki emniyet personelini açığa aldım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Sedat Peker'in eşi Özge Peker bütün mali suçlarını gerçekleştiren unsur. Bugün bir komiserle yardımcısını açığa aldık. Eşinin şirketinden yıllarca para almışlar. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Mayıs 2021 23:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de Kübra Par'ın moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu, 'Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım' dedi.

İşte Bakan Soylu'nun açıklaması;

Bir yalan makinasıyla karşı karşıyayız. Bu arabayı kiraladım diyor. 2014 bu araba. Plakası 34 FG 0202. Plakasının neden 01 değil biliyor musunuz? Fetullah Gülen'e ayıp olmasın diye. Araba Sedat Peker'in eşine ait. Kiraladım diyor bir de. Eşi Sedat Peker'in tüm finansal işlerini yürütüyor. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecektir. Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım. Eşinin şirketinden para transferi yapılan iki personel bunlar. Hiç kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Bedelini ödeyecektir. Hukuk mu, demokrasi mi üstün; yoksa yıllardan beri ülkeyi yeraltı örgütlerine, Türkiye'yi derin bir yapıya teslim etmeye kendisini odaklamış dış güçler, ABD de dahil olmak üzere onlar mı üstün göreceğiz? Türkiye'ye operasyon yaptırmayacağız.

"BYLOCK KONUŞMALARINI BİLİYORUZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Bunu klişe cümle olarak söylüyor değilim. Yaptıklarımız ortada. Doğu Akdeniz'de, Libya'da biz varız. Karabağ'da biz varız. Suriye'de biz varız. Kuzey Irak'ta biz varız. Bunların her biri Türkiye'nin rüyasında görüp de inanmayacağı adımlardır. 15 Temmuz'da ABD'nin, FETÖ'nün bize yaptıklarına karşı attığımız adımlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde bu tip olaylara müsaade etmeyiz. Bu suç örgütü lideri Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyecek, gelecek adalete teslim olacak, cezasını çekecek. Çıktığından sonra etrafındaki şebeleklerle hiçbir irtibat kurmayacak. Cezasını çekecek, bu bedeli ödeyecek. Bir taraftan FETÖ'ye burada methiyeler dizeceksin öyle mi? Çocuklarını mürebbiyeye verdin dedim. Daha da ötesi var. ByLock konuşmalarını biliyoruz. Onun için nelerin ifade edildiğini tek tek biliyorum.

"TÜRKİYE'YE OPERASYON YAPTIRMAYACAĞIZ"
Bir yalan makinasıyla karşı karşıyayız. Bu arabayı kiraladım diyor. 2014 bu araba. Plakasının 01 olmamasının sebebi nedir? Fetullah Gülen'e ayıp olmasın diye. Bugün sabah komiser yardımcısı ile emniyet görevlisini açığa aldım. Bu suç örgütüyle ilişkide bulunan herkes bedelini ödeyecektir. Hiç kimse bunun aykırısında bir şey düşünmesin. Bedelini ödeyecektir. Hukuk mu, demokrasi mi üstün; yoksa yıllardan beri ülkeyi yeraltı örgütlerine, Türkiye'yi derin bir yapıya teslim etmeye kendisini odaklamış dış güçler, ABD de dahil olmak üzere onlar mı üstün göreceğiz? Türkiye'ye operasyon yaptırmayacağız.

"BBC TÜRKÇE, DEZENFORMASYON KANALIDIR"
Bir sürdürülebilir dezenformasyon süreciyle karşı kaldığımızı söyleyebilirim. Şuna bakar mısınız? BBC Türkçe dezenformasyon kanalıdır. Çalışma Bakanlığı'ndan beri takip ediyorum. Bunun için dostum olan İngiltere İçişleri Bakanı'nı defalarca aramış kişiyim ben. Kimin Türkiye'ye operasyon çektiğini geçmişten gelen müktesebatla biliyoruz.

"BUNUN ASİMETRİK BİR OPERASYON OLDUĞUNU BİLİYORUM"
Almanya'nın derin devleti güçlüdür. Mahkemenin verdiği kararda Türk hükümetini uyuşturucu ile suçlamıştı. Şimdi Kolombiya ile suçlanıyoruz biz.

Bunun bir asimetrik bir operasyon olduğunu biliyorum. Ucuz bir eleman tarafından gerçekleştirildiğini, sistematik bir şekilde sürdürülebilir olduğunu görüyorum. Kendimi niye yalnız hissedeyim. Organize suç örgütleriyle mücadele kimin işi? Terörde, göçte, afette ben konuşmuyor muyum?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber