Kurumlar arası evrak taşıma devri bitiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve kurumlar arası internet üzerinden yazışma dönemini başlatacak olan 'e-Bakanlık Projesi'nde sona gelindi. 2008 yılı itibariyle uygulamaya girecek projeyle, Sivas'ın da içinde bulunduğu illerde kağıt ve zaman israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Teknolojik gelişmeler ve özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte devlet kurumları da teknolojik alt yapılarını geliştirme yoluna gitti. Bu amaçla 19 Eylül 2006 tarihinden itibaren pilot bölgelerde uygulanan e-Bakanlık Projesi'nin, Sivas'ta da yeni yılla birlikte tam anlamıyla uygulamaya gireceği öğrenildi.

e-Bakanlık Projesi, valilikler ve kaymakamlıklar başta olmak üzere resmi kurumlar arasındaki evrak taşıma devrini sona erdirecek. Yani bundan sonra valilik makamından çıkan bir evrak, üzerinde ilgili amirin imzasıyla birlikte, muhatabı kamu kuruluşuna internet üzerinden gönderilecek. Kamu görevlisi de kendisine daha önceden verilen şifre sayesinde gireceği internet sayfasından gelen yazışmaları takip edecek. Yazıyı inceleyen görevli, elektronik imzasını kullanarak yazıyı onaylayacak ya da geri gönderecek. Yaklaşık 13 bin İçişleri Bakanlığı personelini kapsayan proje, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülüyor. Valilik, kaymakamlıklar, özel idareler, nüfus ve vatandaşlık müdürlükleri, sivil savunma müdürlükleri mahalli idareler müdürlükleri, il idare kurulu müdürlüğü ve il planlama müdürlüğünde çalışan kamu personelleri bilgisayar kullanımı konusunda eğitildi. 1,5 yıl süreyle kamu çalışanlarına, alanında uzman kişiler tarafından e-bakanlık projesinin işleyişi anlatıldı. E-Bakanlık Projesi'yle devlet, öncelikle zaman ve kağıt israfının önüne geçmeyi amaçlıyor. Proje ayrıca resmi iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesinin yanı sıra arşivlenebilmesini de mümkün hale getirecek. Böylece merkez ve taşra birimleri arasında yoğun bilgi ve evrak akışı olan Bakanlığın haberleşme maliyetleri düşecek. Bilgi akışının hızlanması, bilgilerin ve evrakların kolay sorgulanabilmesi, hem merkez birimlerinin hem de valilik ve kaymakamlıkların karar alma süreçlerini hızlandıracak. Elektronik devlet hizmetlerinin gerçekleştirilmesi daha kolay olacak. Bakanlığın, valiliklerin ve kaymakamlıkların performansları artacak. E-Bakanlık Projesi'nin Sivas'ta yürütülmesinden sorumlu yetkililer, projenin uygulanmasına yönelik kentte bütün hazırlıkların tamamlandığını söylediler. Aynı yetkili, deneme aşamasında küçük çaplı bazı arızaların dışında hata olmadığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber