TOKİ, 1,5 milyar lira peşinle konut satacak

Haber Giriş : 12 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara-Eryaman'da yapılacak 2 bin 600 konuttan 384'ü 'alt gelir grubu'na tahsis edildi. Bu konutlar, konutu olmayan ailelere 1,5 milyar peşinat ve 180 ay vade ile satılacak.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara-Eryaman'da VII. Etap'ta yapacağı 2 bin 600 konuttan 384'ünü 'alt gelir grubu'na tahsis etti.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, gerçekten alt gelir grubunda bulunan kişilerin konutları alabilmesi için, başvurular ilk kez belediye ve kaymakamlık aracılığıyla toplanacak. Başvuruların toplaması için, Etimesgut Kaymakamlığı ve ilçe belediyesi, ortak bir komisyon oluşturacak. Başvurular 4-29 Ekim günleri arasında toplanacak.

Başvuruların konut sayısından fazla olması halinde, 10 Aralık'ta hak sahipliği ve konut seçme sırası kurası çekilecek. Gelecek yılın Temmuz ayında teslim edilmesi planlanan konutların satışına ilişkin sözleşmeler, 19 Ocak'a kadar imzalanacak.

Konutu olmayan emekli, dul ve yetim de faydalanacak

Verilen bilgiye göre, Ankara ili sınırları içinde oturan, kendine, eşine ve velayeti altındaki çocukları üzerine konutu olmayan, daha önce TOKİ'den konut veya konut kredisi almamış, Devlet İstatistik Enstitüsü Hane Halkı Bütçe Anketi sonuçlarına göre belirlenen yüzde 20-40'lık gelir diliminde olan kişiler söz konusu konutlardan almak için başvurabilecek. Bu kişilerden, maaş bordrosu, emekli-dul-yetim maaş belgesi, BAĞKUR'a tabi iseler gelir vergisi beyannamesi, tarımsal gelire sahip olanlardan da yıllık gelire esas belge ile gelirlerini belgelemeleri istenecek.

62 metrekare

Satış ile ilgili bankacılık hizmetlerine Zirat Bankası aracılık edecek. İki oda ve bir salon olmak üzere yaklaşık 62 metrekare büyüklüğündeki konutların satış bedelleri, 28,6-30,8 milyar lira arasında belirlendi. Konut almaya hak kazananlardan konut bedelinin yüzde 5'i kadar, yaklaşık 1,5 milyar lira kadar peşinat istenecek. Bedeli 180 ay vade ile ödenecek konutların başlangıç taksitleri 152-154 milyon lira arasında belirlendi.

Posta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber