TOKİ'nin 'fakir' konutlarına 10 katı talep

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Topu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Diyarbakır'da satışa sunulan 559 konut için 5 bin 100 kişi başvurunca hak sahipleri yapılan çekilişle belirlendi.

Diyarbakır-Elazığ kara yolunun 10. kilometresinde Üçkuyular mevkisinde TOKİ tarafından ''Alt Gelir Grubu Projesi'' kapsamında yaptırılan konutlardan satışa sunulan 559'u için 5 bin 100 başvuru oldu. Yoğun başvuru nedeniyle Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonunda noter huzurunda düzenlenen çekilişle hak sahipleri tespit edildi.

Başvuru sahiplerinden 3 şehit ailesi ile 2 gazi çekilişe katılmadan konut almaya hak kazanırken, kalan konutlar için yapılan çekiliş sırasında taliplilerin heyecanlı olduğu gözlendi.

-44 BİN KONUT-

TOKİ Proje SatıŞ Sorumlusu Hasan Hüseyin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptırdıkları toplam konut sayısının 44 bine ulaştığını söyledi.

Diyarbakır'ın Üçkuyular mevkisinde yaptırdıkları konutlara büyük talep olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

''Daha önce Diyarbakır'da yaptığımız konutlara bu kadar büyük ilgi yoktu. Bu kadar yoğun başvuru beklemiyorduk. Bu yoğun başvuruyu projenin kalitesine ve güvenirliğine bağlıyoruz. İnsanlarımız TOKİ konutlarını beğenip, yoğun başvuru yaptılar. Yoğun başvurudan çok memnunuz. Bu talep çalışmalarımızı hızlandırıyor. TOKİ Diyarbakır'da bundan sonra da konut yapacak. Bununla ilgili çalışma yürütüyoruz. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar bölgede konut yapımına büyük önem veriyor. Üçkuylar mevkisinde 952'si alt gelir grubuna olmak üzere toplam bin 580 konut yapıyoruz. Konutlar yaklaşık 8 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber