Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde yargılama yapılabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da, Ağır Ceza ve Asliye Ceza Mahkemeleri ile Sincan Ağır Ceza Mahkemelerinde görülen, çok sanıklı ve güvenlik riskli sanıkların bulunduğu davaların duruşmaları, Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde düzenlenen duruşma salonlarında yapılabilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara ağır ceza ve asliye ceza mahkemeleri ile Sincan ağır ceza mahkemelerine gönderilen yazıda, Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde, 2 F tipi yüksek güvenlikli kapalı, 2 L tipi kapalı, 1 kadın kapalı, 1 çocuk ve gençlik kapalı, 1 açık ceza infaz kurumu bulunduğu anımsatıldı.

Yazıda, bu ceza infaz kurumlarında tutuklu bulunanların yargılamasının yapılması amacıyla iki ayrı duruşma salonu düzenlendiği ifade edildi. Duruşma salonlarında; başkan odası, 2 üye odası, 1 Cumhuriyet Savcısı odası, müzakere odası, mahkeme kalemi odası, avukat odası, her salon için 9 sanık 36 dinleyici sandalyesi, 100 kişilik bekleme salonu, nezarethane ve güvenlik birimleri odası yer alıyor.

Her iki duruşma salonunun, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamına alındığı ifade edilen yazıda, duruşma salonlarının güvenliğinin, Kampüs Jandarma Tabur Komutanlığı ile Sincan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından sağlanacağı kaydedildi.

Yazıda, ?çok sanıklı ve güvenlik riskli sanıkların bulunduğu davalarda? yargılamaların, kampüsteki duruşma salonlarında yapılmasına ilgili mahkemece karar verildiği takdirde, duruşmadan iki gün önce duruşma gün ve saatinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak bildirilmesi gerektiği ifade edildi. Bu çerçevede duruşma salonları yargılamaya hazır hale getirilecek ve mahkeme heyetinin ulaşımını sağlamak amacıyla araç tahsis edilecek.

Uygulamanın, Türkiye'de bir ilk olduğu ve mahkemelerin çalışma şartlarını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber