Ticaret yapan Maliye uzmanıyla ilgili önemli karar

Anayasa Mahkemesi, eğitimde kitap satışı yaparak ticaret yapan kamu personeli hakkında ön inceleme raporu sonrasında Türk Ceza Kanunu uyarınca soruşturma izni verilmesine ilişkin olayda adil yargılanma hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Haziran 2021 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ticaret yapan Maliye uzmanıyla ilgili önemli karar

Maliye Bakanlığı Vergi Muhasebat Genel Müdürlüğünde çalışan bir maliye uzmanı, bir üniversiteye eğitim amacıyla gönderilmiştir. Eğitim sırasında ücret aldığı ve kitap satışı yapıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılmış, ön inceleme raporu sonrasında ise 5327 sayılı Türk Ceza Kanununun 259. maddesinde yer alan "Kamu görevlisinin ticareti" başlıklı suç kapsamında, soruşturma izni verilmiştir.

Soruşturma izni verilmesine dair karara yapılan itirazlar ise reddedilmiştir. Ceza alan Maliye uzmanı, soruşturma izni kararının süresinde verilmediği, ön incelemede görevlendirilen personelin konu uzmanı olmadığı, raporun taraflı olduğunu belirtmiş ancak bu itirazları reddedilmiş, Anayasa Mahkemesine de adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle bireysel başvuruda bulunmuştur. Anayasa Mahkemesi ise adil yargılama hakkının ihlal edilmediğine karar vermiştir.

2 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Anayasa Mahkemesi kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber