Polis okullarda uyuşturucu için yeni birim kuruyor.

Haber Giriş : 12 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyelerine kadar düşmesi üzerine polis, yeni öğretim yılında uyuşturucunun yanı sıra uyuşturucu kullanımına karşı da mücadele başlatıyor.

Emniyet, uyuşturucu ile mücadele için özel birim kuruyor

Uzun yıllardır uyuşturucu madde ile mücadelenin polisin işi olduğu, uyuşturucu kullanımını önlemenin topyekün bir mücadeleyi gerektirdiğini savunan polis, diğer kuruluşlardan beklediği desteği alamayınca çareyi özel birim kurulması gerekliliğinde buldu.

Türkiye'de uyuşturucu ve uçucu madde kullanım oranı artarken bunlara başlama yaşı kaygı verici boyuta geldi. Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul seviyelerine kadar düşmesi üzerine polis, yeni öğretim yılında uyuşturucunun yanı sıra uyuşturucu kullanımına karşı da mücadele başlatıyor. İlk uygulama uyuşturucunun en fazla kullanıldığı il olan İstanbul'da yapılacak. Bu amaçla İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde Uyuşturucu Madde Kullanımı ile Mücadele Birimi adı altında özel bir birim oluşturuluyor. Uyuşturucu kullanımının özellikle İstanbul'da tehlikeli boyutlara ulaşması üzerine polis bu konudaki mücadele alanını genişletti. Madde Kullanımı ile Mücadele Amirliği'nin çalışmalarında ağırlık noktasını öğrenciler oluşturacak. Özellikle lise öğrencileri üzerinde yoğunlaşacak özel birime psikologlar da destek verecek.

Ankara --ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber