Ziya Selçuk: Öğretmenler dinlenmeli, 2 haftalık seminerler bu dönem olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim muhakkak öğretmenlerimize dinlenme fırsatı vermemiz lazım. O yüzden okullar kapandıktan sonra 2 hafta seminer dönemi olurdu ama biz yapmayacağız çünkü o dönemde vereceğimiz eğitimin kat kat yıl içinde aldılar." dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2021 23:28, Son Güncelleme : 02 Haziran 2021 23:31
Ziya Selçuk: Öğretmenler dinlenmeli, 2 haftalık seminerler bu dönem olmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarafsız Bölge'de eğitimdeki normalleşme adımlarını ve telafi eğitimin detaylarını anlatıp, yeni dönemle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk'un seminer dönemine ilişkin olarak şunları söyledi:

"Salgın olmasa Eylül'ün ikinci haftası açılıyor okul. Önümüzdeki sürece baktığımız zaman bizi yazın okul açmamız Türkiye'nin iklim koşullarında kolay değil. Öğretmenlerimizin dinlenmesi lazım. O kadar yoruldular ki. Bir PC karşısında 6-7 saat oturun ve sürekli ekrana bakın sürekli çocukları yönetmeye çalışın bu kadar saat sonra hiç enerjileri kalmıyor. Bizim muhakkak öğretmenlerimize dinlenme fırsatı vermemiz lazım. O yüzden okullar kapandıktan sonra 2 hafta seminer dönemi olurdu ama biz yapmayacağız çünkü o dönemde vereceğimiz eğitimin kat kat yıl içinde aldılar. Seminer dönemimiz olmayacak. Okulların uygun günleri varsa 2 Temmuz'dan önce ya da sonra isteğe bağlı bir takım etkinliklerle ilgili çok sayıda eğitim açıktı. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber