Beş firmaya e-skuter belgesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, elektrikli skuterler için son 1 ayda beş firmaya yetki belgesi düzenlendiğini bildirdi.

Haber Giriş : 03 Haziran 2021 08:40, Son Güncelleme : 03 Haziran 2021 08:41
Beş firmaya e-skuter belgesi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, e-skuterler için bazı kuralların belirlendiği, e-skuter işletmeciliğinin yetki belgesi ve paylaşımlı e-skuter izni alan gerçek veya tüzel kişiler tarafından yapılabileceğini hatırlatıldı. İzin verilecek firmaların asgari 250 adet skutera, 500 bin TL sermayeye, internet sitesi, mobil uygulamalara ve kalite belgelerine sahip olması gerektiği belirtilen açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınacak yetki belgesi ile faaliyet gösterileceği kaydedildi.

Yetki belgeleri ile e-skuter izinlerinin satılamadığı veya devredilemediği ifade edilen açıklamada, e-skuter izinlerinin, büyükşehir belediyesi bulunan illerde UKOME'den, bulunmayan illerde ise il trafik komisyonundan verileceği kaydedildi. Açıklamada, faaliyet gösterilmek istenilen her bir belediyede nüfusun 200'de birini aşmayacak şekilde e-skuter izni verilebileceği, nüfusu 20 binin altında olan yerlerde, e-skuter izin sayısının üç kat artırabileceği belirtildi. Nüfusu mevsimsel olarak değişen yerlerde, e-skuter izninin yüzde 50 artabileceğini aktaran bakanlık, son 1 ayda şartları sağlayan toplam beş firmaya yetki belgesi düzenlendiğini bildirdi.

Geçtiğimiz nisan ayında yayımlanan yönetmelik ile e-skuter'a bir dizi düzenleme getirilmişti. Yönetmelikle ayrıca, kamu kuruluşlarının da e-skuter yetki belgesi almasının önü açılmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber