Tıbbi atıklar okulda imha ediliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 15:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ'nin Kale İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nde biriken çöp torbaları içindeki bir kamyonet dolusu tıbbi atık, dün akşam kalorifer kazanında yakılmak üzere Mesleki Eğitim Merkezi'nin bahçesine döküldü.

Eğitim yuvasının bahçesine dökülen tıbbi atıkların kalorifer kazanında yakılacak olması öğrenci ve velilerinin tepkisine neden oldu. Tıbbı atıkların okulun bahçesine dökülmesinin ve okulun kalorifer kazanında yakılmasının öğrencilerin ve kendilerinin sağlığını tehlikeye attığını söyleyen veliler, sorunun kaymakamlık tarafından çözülmesini istedi.

Tıbbi atıkların Kale Devlet Hastanesi'nde depoda biriktirildiği dönem dönem toplanarak Mesleki Eğitim Merkezi'ne getirilerek kalorifer kazanında yakıldığı belirtildi. Kaymakamlığın tıbbi atıkların bertarafı için Denizli Belediyesi'ne başvurduğu ancak 20 kilometreden uzakta olan bölgelere hizmet verilemediği için eğitim kurumunun kazanında yakma yolunu seçtikleri kaydedildi.

Tıbbi atıkların okul bahçesine dökülmesi ve kaloriferinde yakılması uzmanların da tepkisine neden oldu. Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Hasan Akşık, yapılanın son derece yanlış olduğunu belirterek, ?Tıbbi atıkların depolanması, toplanması, nakli ve imhası yönetmeliklerle belirlenmiştir. Okul bahçesine dökülüp, kalorifer kazanında yakılması son derece yanlış. Bu atıklarda bulaşıcı hastalıkların mikropları olabilir, ameliyattan kalan parçalar olabilir. Halk sağlığı açısından bu atıkların imhası çok önemli? diye konuştu.

Kale Kaymakamı Ömer Dağdeviren ise toplantıda olduğunu belirterek, konu hakkında açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber