'Kredi kartıyla borçlanmayın' uyarısı

Haber Giriş : 28 Aralık 2007 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak ?azami? faiz oranlarını aşağı çeken Merkez Bankası, kredi gereksinimi duyan yurttaşların kredi kartı yerine tüketici kredisiyle borçlanmalarını salık verdi.

Merkez Bankası'nın azami faiz indirimiyle ilgili açıklamasında, diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de kredi kartı faiz oranlarının tüketici kredilerine göre daha yüksek belirlendiğine işaret edildi. Açıklamada, ?Bu nedenle, kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır? denildi.

-AZAMİ KART FAİZLERİNDEKİ İNDİRİMİ

Kredi kartında ?azami? faiz oranlarının, tüketici kredisi faizlerindeki düşüş göz önüne alınarak aşağı çekildiği kaydedilen açıklamada, YTL cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 4.93'e, aylık azami gecikme faizi oranının ise yüzde 5.68'e düşürüldüğü belirtildi. 1 Ocak 2008- 31 Mart 2008 döneminde geçerli olacak bu oranların azami faiz olduğu belirtilen açıklamada, bankaların bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebileceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber