İstanbul'da deniz taksi dönemi başlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da trafik sorununa çözüm amacıyla atılan adımlardan biri olan 'Deniz Taksi' yakında hizmete başlayacak. İhale süreci başlayan deniz taksiler ilk etapta 6 adet olmak üzere 27 iskelede hizmet verecek.

İstanbul'da ulaşım sorununu çözmek amacıyla bir adım daha atılıyor. Özellikle işadamlarına hizmet vermesi düşünülen deniz taksiler yakında hizmete girecek. İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.(İDO) Genel Merkezi'nde deniz taksi projesi hakkından bir basın toplantısı düzenledi. Üzerinde uzun süre çalıştıkları deniz taksi projesinin nihayet ihale aşamasına geldiğini ifade eden Topbaş, ihale sürecinin 40 gün süreceğini belirtti. Tekliflerin ardından teknelerin 6 ay içersinde hizmete gireceğini belirten Topbaş, "İlk etapta 6 adet tekne 27 iskelede hizmet verecek. Teknelerin yaklaşık olarak boyutları belirlendi. 10-12 metre uzunluğunda, 4-5 metre genişliğinde ve 10 kişi kapasiteli olacak. Gündüz taksimetre açılışı 15 YTL ve her mil için 10 YTL, gece ise açılış 20 YTL, her mil için 15 YTL olarak uygulanacak. Bir teknenin yaklaşık maliyeti 250 bin dolar olacak. İstanbul'un deniz trafiğini de etkilemeyecek şekilde İDO bünyesinde çalışacak olan deniz taksiler süreç içerisinde yaygınlaşacak." diye konuştu.

Deniz taksilerini daha çok toplu taşıma araçlarını kullanmayan vatandaşların tercih edeceğini düşündüklerini kaydeden Topbaş, özellikle işadamlarının ulaşımını kolaylaştıracağını söyledi. Deniz taksilerin günün 24 saatinde çalışacağını dile getiren Topbaş, "Telefon ile arayacak vatandaşlar nerede olduklarını belirtecekler. Bunun üzerine tekne oraya gidecek ve müşterisinin alacak. Tekne ne kadar sürede müşterinin yanına geleceğini ve ne kadar sürede gitmek istediği yere ulaşacağını yolcusuna bildirecek." dedi.

Başkan Topbaş, göreve geldikten sonra İstanbul'da yıllarca ihmal edilen sorunlarla uğraştıklarını ifade ederek, "Her büyük kentte olduğu gibi İstanbul'da da ulaşımın büyük sorunları var. Son 4 yıl içerisinde yaptığımız 16 milyar YTL'lik yatırım yüzde 56'lık büyük bir bölümünü ulaşım için harcadık." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber