Pandemiyle mücadelenin simge ismi olmuştu: Kahramanın en mutlu günü

Koronavirüs sürecinde maske takmaktan yüzünde izler oluşan ve bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşılınca salgınla savaşan sağlıkçıların simgesi olan hemşire Seher Altuncu evlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Haziran 2021 09:43, Son Güncelleme : 05 Haziran 2021 10:01

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde görevli 26 yaşındaki Seher hemşire, pandemi sürecinde uzun saatler maske taktığı için yüzünde izler oluşmuş ve o fotoğrafı simge olmuştu. Seher hemşire kendisi gibi hemşire olan Rize Eğitim ve Araştırma hastanesinde görevli Ersan Bıçak (26) ile Trabzon'un Çaykara ilçesinde dün yapılan nikahla dünya evine girdi.

Hemşire Seher, Damat Ersan ve aileleri bu mutluluklarını SABAHA anlattı. Hemşire Seher Altuncu, "Yüzümdeki maske izlerinin olmasından sonra çıkan haberler sonrası çok mesaj gönderenler oldu. Ensar her konuda olduğu gibi bu konuda da büyük destekçim oldu. Bugün mutluluğumuza son noktayı koyacağız.Sevdiğim,yıllarca beraber olduğum,dert ve sır dostum ,büyük uğraş verdiğim kişi ile bugün evleniyoruz. Onu çok seviyorum" dedi.

Damat Ersan Bıçak, "Seher ile üniversite yıllarında tanıştık,4 yıldır beraberiz.Seher yoğun bakım hemşiresi olarak çalışıyor.Onun azmi ve dirayeti ile gurur duyuyorum.Yüzündeki o maske izini gördüğümde içim sızlamıştı. Fakat onun bitmeyen azmiyle görevine devam etti.10 binlerce tebrik mesajı aldık.Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Hemşire Seher Altuncu, "Ömrümün en çok heyecanlı gününü yaşıyorum.çok heyecanlıyım. Ersan ile 4 yıldır beraberiz.İnşallah güzel bir şekilde de mutluluğumuz olacak. Ersan'da Rize'de ilk olarak kısa bir süre Covid servisinde çalışmıştı.O da zor bir dönem yaşamıştı.Onun bana çok desteğini gördüm.O olmasaydı güvenli bir şekilde olamayabilirdim. Onu benim her zaman destekçimdi Ersan hiç bir zaman kıskançlık durumlarına girmedi.Yüzümdeki maske izlerinin olmasından sonra çıkan haberler sonrası çok mesaj gönderenler oldu. Ersan her konuda olduğu gibi bu konuda da büyük destekçim oldu. Bugün mutluluğumuza son noktayı koyacağız. Sevdiğim,yıllarca beraber olduğum,dert ve sır dostum, büyük uğraş verdiğim kişi ile bugün evleniyoruz.Onu çok seviyorum." dedi

Rize Eğitim ve Araştırma hastanesinde servis hemşiresi olarak görev yapan Ersan Bıçak, "Seher ile 4 yıl önce üniversite yıllarında arkadaştık.O zamandan beri ilişkimiz var. Seher her zaman ön planda olan,işini özveriyle yapan ve okuldaki başarıları olan mükemmel birisidir.birisidir. Onun Trabzon'da görev yaptığı hastanedeki yoğun bakım çok önemli bir yerdir. Pandemide çok yoğun ve titiz çalıştı.Yoğun bakım demek,hastaların her bakımı demektir.Hastalaarın tırnaklarını kesen,alt bakımı yapan,her konuda yardımcı olan yani hasta ile hemşirenin başka kimsenin olmadığı yerde tüm yardım ve hizmeti veren bir yerdir.Seher de hastalarla çok iyi ilgilenen birisidir."

"O gün 24 saat nöbette kalmıştı ve yüzünde oluşan izler onu yıldırmamıştı. Onu o halde gördüğümde içim sızlamıştı fakat onun insanlara,hastalara özveriyle yakşaltığını bildiğim için yüzündeki izleri görmemiştim. O fotoğrafı taraflı ve tarafsız bütün medyalarda yayınlandığında Seher örnek bir insan olmuştu.Fotoğrafı ve haberi yayınlandıktan sonra 10 binlerce tebrik mesajları aldık.Bizlere eldiven,maske,temizlik setkleri göndermişlerdi. Ben Rize'de Eğitim ve Araştırma hastanesinde servis hemşiresiyim. Bizim çalışma şartlarımız Seher'den daha rahat oluyor. Seher,çok dikkatli olan bir birimde çalışıp,görevini layikı ile yapıyor. Son noktayı bu akşam koyacağız. Eşimle gurur duyuyorum.Onunla ömür buyunca yaşayacağım.Seher hemşirem benim herşeyim." diye konuştu. "HASTALARA NEFES OLDULAR"

Damat Ersan'ın babası Zihni Bıçak, "çok guruluyum.Çocuklarımla gurur duyuyorum.Onlar bugün son noktayı koyacaklar.Onlar hastanelerde insan can verme için uğraştılar,hastalara nefes oldular.Bu mutluluk artık onların hakkı.İnşallah torunlarımızı kucağımıza verecekler.Çok mutluyuz" dedi.

Damat Ersan'ın annesi Telli Bıçak ise,"2 erkek 2 kızım vardı,Seher'de artık benim kızım. Evlatlarımı çok seviyorum.Gelinim de Covid mücadelesinde çok uğraş verdi. Oğlum ona her zaman destek verdi. Hepimiz duygusal anlar yaşadık.Artık onların da mutlu olma zamanı.Onlarla guru duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Hemşire Seher Altuncu'nun babası Ünal Altuncu ise "Yaklaşık 4 yıldır görüşüyorlar. Biz birbirlerini tanıyorlar mı diye araştırdık. Kızım bekledi sabretti ve hepimizi ikna etti. Ferhatla Şirin dağları deldi ve en sonunda yuva kuracaklar. Sağlık mutlu ve huzurlu olsun. Kızıma bu işi seçerken tanıdıklarımı örnek alarak zor bir meslek olduğunu söylemiştik. Bu görevi seçtikten sonra en güzelini yapmak zorundasın.Bütün hastalara iyi davranıp,hizmet edeceksin dedim. Mademki bu mesleği seçtin fedakar olmak zorundalar dedim.Kızım ve Damadım da bu görevlerini en güzel şekilde yaptılar.Biz evde eşim,oğlum ve kızımla 4 kişiydik. Bize evden bir kişi eksildi dediler. Ben de onlara, evimize bir kişi daha eklendi 2 oğlum oldu" dedi. "TORUNLARIMI KUCAĞIMA ALMAK İSTİYORUM"

Seher hemşirenin annesi Fatma Altuncu ise, "Kızımla gurur duyuyorum.Onu çok seviyorum. Diğer sağlıkçı arkadaşlarına başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Bugün kızımın en mutlu günü.4 yıldır beraberlerdi. Artık bundan sonra hep beraberiz.Sağlıklı bir şekilde torunlarımı kucağıma almak istiyorum.1 oğlum var bir kızım var. Şimdi bir oğlum daha oldu. Allah onları mutlu etsin." sözlerini kullandı.

Özgür Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber