İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yazlıkçı bölgelerde fiyatlar katlandı

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) iştiraki olan TSKB Gayrimenkul Değerleme, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde kiralık emlak piyasasına ilişkin güncel bir araştırma gerçekleştirdi. Pandeminin, gayrimenkulde birtakım değişiklikleri beraberinde getirdiğini belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Antalya Şube Müdürü Halil Esendal ve İzmir Şube Yönetici Yardımcısı Mustafa Alperen Yörük, barınma konusunda yeni tercih ve alışkanlıkların oluştuğuna dikkat çektiler.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2021 08:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yazlıkçı bölgelerde fiyatlar katlandı

Çeşme'de ortalama özelliklere sahip villa kiralarının geçen yıla göre yüzde 25-30 artış gösterdiğini ifade eden Mustafa Alperen Yörük, sezonluk kira bedellerinin 90-110 bin lira arasında değiştiğine dikkat çekti. Urla'da benzer villaların kiralarının 80 -100 bin, Alaçatı'da sezonluk kiraların 100-125 bin lira, Bodrum'da ortalama bir villanın sezonluk kira bedelinin son bir yılda yaklaşık yüzde 35-40 artışla ortalama 100-125 bin liraya ulaştığı gözlemlendi.

Günlük 2 bin lira

Antalya'nın ilçelerinden Kaş, Kalkan ve Demre çevresindeki engebeli arazinin yapı arzının düşük kalmasına neden olduğunu söyleyen Halil Esendal, şunları söyledi:

"Bölgede artan villa tarzı yapılaşmalar, pandeminin beraberinde getirdiği izole hayat ihtiyacı ile birlikte yoğun talep görüyor. Sahil bandında daha çok haftalık ve aylık kiralamalar tercih edilirken, kiralamalar oda ve yatak sayısına göre çeşitlilik gösteriyor. 4-5 kişinin konaklayabileceği, deniz manzaralı, havuzlu villalarda sezon dışında kiralar pandemi öncesi günlük 250-300 lira iken, şimdi 500 lirayı buluyor. Sezonda pandemi öncesi günlük 600-800 lira olan yerler için yeni alınan rezervasyonlarda fiyat 1500 - 2000 lira civarına çıkıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber