Liposuction Nedir? Hangi Durumlarda Yapılır?

Sağlık alanında kullanılan bir yöntem olan liposuction aynı zamanda insanların inatçı yağlardan kurtulması için tercih edilir. Vücudun belirli bölgelerinde ortaya çıkan yağlanma sorunlarının giderilmesi aşamasında bu yöntem kullanılır. Aynı zamanda kalça ya da basen gibi kilo almaya ve yağlanmaya müsait alanlarda kullanılan bu yöntemler sayesinde yağlardan kurtulabilirsiniz. Peki Liposuction Nedir?, Hangi Durumlarda Yapılır?, Yöntemleri Nelerdir? İşte detaylar...

Haber Giriş : 09 Haziran 2021 14:03, Son Güncelleme : 09 Haziran 2021 14:11
Liposuction Nedir?  Hangi Durumlarda Yapılır?

İlandır

Liposuction Yöntemi İle Yağlardan Kurtulmak
Sağlık alanında kullanılan bir yöntem olan liposuction aynı zamanda insanların inatçı yağlardan kurtulması için tercih edilir. Vücudun belirli bölgelerinde ortaya çıkan yağlanma sorunlarının giderilmesi aşamasında bu yöntem kullanılır. Aynı zamanda kalça ya da basen gibi kilo almaya ve yağlanmaya müsait alanlarda kullanılan bu yöntemler sayesinde yağlardan kurtulabilirsiniz.
Söz konusu uygulamalar sayesinde çok miktarda yağ alınabilir. Fakat bir anda bu kadar yağ alımı sağlıklı olmadığı için hastanın durumuna ve doktorun karanına göre alım yapılır. Günümüzde estetik çözümlerin sağlanması aşamasında liposuction yöntemleri sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır.

Liposuction Nedir?

Basitçe yağ aldırma olan liposuction yöntemi günümüzde belirli bir vücut kitle indeksi değerinin altında bulunan hastalara uygulanır. Kendi içerisinde lazer ya da soğuk uygulama gibi çeşitleri bulunur. Temel mantığı yağ hücrelerinin uyarılarak vücuttan atılması olan bu uygulamalar yıllardan bu yana uygulanan temel uygulamalar olarak karşımıza çıkar.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Bu yöntem daha çok bölgesel zayıflama amaçları için tercih edilir. Bu hastaların belirli bir kilo değerinin altında olması gerekir. Özellikle basen ya da karın kökenli şişliklerin ortadan kaldırılması aşamasında tercih edilen söz konusu yöntemlerin kullanılması ile birlikte hastalarda daha başarılı sonuçlar elde edilmiş olur.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Başta lazer yöntemi olmak üzere bu tedavi yönteminde farklılıklar karşımıza çıkar. Aynı zamanda bu yöntemin kullanılması ile birlikte hastaların karın ya da basen bölgelerinde ortaya çıkan yağ fazlalıklarının giderilmesi mümkün olur. Tedavinin uygulanması aşamasında kanallar aracılığı ile parçalanan yağ hücrelerinin atılması karşımıza çıkar.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Söz konusu yöntemlerin kullanılması aşamasında hastaların tercihleri ve durumu önemlidir. Aynı zamanda hastanın ameliyattan sonra nasıl bir görünüme sahip olacağını bilmesi de gerekir. Başka hastaların tedavi yöntemleri hakkında tecrübelerinden yararlanmak gerekebilir. Söz konusu uygulamalar aşamasında liposuction fiyatları ön plana çıkar. Aynı zamanda hastalar bu tür yöntemleri kendi beklentilerine uygun olarak tercih edebilirler.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

İnsanların bu tür tedavi yöntemlerinin sonunda bazı şeylere dikkat etmesi gerekir. Tuz tüketiminin bu aşamada azaltılması hatta 4 ay kadar hiç tuz tüketiminin yapılmaması gerekir. Genel olarak hastaların yemeklerine soğan ya da sarımsak gibi besinleri eklemesi gerekebilir. Günümüzde bu tür nedenlerden dolayı hastaların tedavisinde şeker kullanımının da kısıtlanması gerekebilir. Sonuç olarak hastaların liposuction fiyatları dışında bu tür beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmesi gereken bir durumdur. Günümüzde bu tür yöntemlerin kullanımı ön plana çıkar.

Liposuction Kimler Olmalı?

Aşırı kilolu olmayan hastaların bu tür yöntemleri kullanması mümkün görülür. Bu aşamada kişinin vücut kitle indeksi değerlerine bakarak karar vermek gerekir. Beden kitle indeksi değerleri 30 ve altında olan hastalarda bu yöntemlerin kullanılmasının önemli olduğu söylenebilir. Bu yöntem tek başına bir zayıflama yöntemi olmayıp sadece belirli bölgesel yağlanma sorunlarının giderilmesi aşamasında ön plana çıkar. Aynı zamanda bölgesel incelme gerektiren alanlarda da kullanımı karşımıza çıkar.

Liposuction Fiyatları

Sağlık merkezlerinin tedavinin türüne ve hastanın özelliklerine bağlı olarak fiyatlandırmaları farklı olabilir. Aynı zamanda bu tür fiyatlandırmalar aşamasında hastaların etkin bir şekilde sağlıklı kalması aşamasında yağ aldırma olarak ifade edilen yöntemler yaygın olarak tercih edilir. Sonuç olarak yaygın kullanım bulunan bu tedavi şekli günümüzde önemli bir etken olarak karşımıza çıkar.
Sağlık merkezlerinden fiyatlar hakkında fikir almak mümkün olur. Aynı zamanda sağlık merkezlerinin uygulamaları sayesinde liposuction fiyatları ile ilgili detaylara daha rahat ulaşabilirsiniz. https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber