OGM'deki sözleşmeli personelin harcırah sorunu çözüldü

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu'nun yetkili sendikası Toç Bir-Sen'in Orman Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimler sonucu, geçtiğimiz hafta mühendis, şoför, büro personeli pozisyonlarında görev yapan sözleşmeli personelin harcırah ödemesi sorunu çözüme kavuşturulmuştu. Toç Bir-Sen, bu kazanımın ardından sözleşmeli çalışanlar için yeni bir kazanımı daha duyurdu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2021 16:49, Son Güncelleme : 09 Haziran 2021 18:11
OGM'deki sözleşmeli personelin harcırah sorunu çözüldü

Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu'nun yetkili sendikası Toç Bir-Sen'in Orman Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığı girişimler sonucu, geçtiğimiz hafta mühendis, şoför, büro personeli pozisyonlarında görev yapan sözleşmeli personelin harcırah ödemesi sorunu çözüme kavuşturulmuştu.

Toç Bir-Sen, bu kazanımın ardından sözleşmeli çalışanlar için yeni bir kazanımı daha duyurdu. Yapılan açıklamada harcırah sorununun tüm sözleşmeliler açısından çözüme kavuşturulduğu belirtilerek; Orman Genel Müdürlüğü'nde sözleşmeli olarak görev yapan mühendis, şoför ve büro personeli ile sözleşmeli orman muhafaza memurlarına harcırah ödenebileceği kararına varıldığı kaydedildi.

Toç Bir-Sen tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında mühendis, şoför, büro personeli ve orman muhafaza memuru pozisyonlarında yaklaşık 5000 sözleşmeli personel alımı yapılarak kurum tarihinde ilk defa sözleşmeli personel istihdamı sağlanmıştır.

Yetkili Sendika Toç Bir Sen olarak yaptığımız girişimlerimiz sonucu, geçtiğimiz hafta mühendis, şoför, büro personeli pozisyonlarında görev yapan sözleşmeli personelin harcırah ödemesi sorunu çözüme kavuşturulmuştu.

Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarının 49. Madde tazminatından faydalanabilmesi yönündeki talebimizle ilgili olarak ise, 49. Madde tazminatının Hazine ve Maliye Bakanlığı vizesine tabi olduğu, 2021 yılı içerisinde Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurları için bu vizelerin de talep edileceği, Hazine ve Maliye Bakanlığınca vize edilmesi durumunda ödemenin yapılabileceği kurum tarafından tarafımıza bildirilmiş ve Şubat ayında bu vizeler talep edilmiştir.

Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığınca verilen cevapta Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarına 49. Madde Tazminatının ödenebilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiği gerekçe gösterilerek OGM tarafından talep edilen vizeler, Hazine ve Maliye Bakanlığınca onaylanmamıştır.

Sözleşmeli Orman Muhafaza memurları bu nedenle 49. madde tazminatından yararlanamamaktadırlar.

Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarımıza Seyyar Görev Tazminatı (49 Madde Tazminatı), Tayin Bedeli vb. gibi ödemelerin yapılabilmesi için iki yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi 657 4/A statüsünde kadroya geçirilmeleri veya 28.06.1978 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılması gerekmektedir.

Bu yasal süreç çözüme kavuşturuluncaya kadar;

Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarına; sözleşmeli statüde olmaları ve sözleşmelerinin dayanağı olan 7/15754 saylı Bakanlar Kurulu Kararında belirtildiği üzere 6245 sayılı Harcırah Kanununu 3. maddesi ve işletme müdürlükleri ile imzaladıkları tip sözleşmenin 5.maddesi gereği;

Görev yeri dışına görevlendirildiklerinde sözleşmeli olmalarından dolayı harcırah ödemesi yapılabileceği sendikamız TOÇ BİR SEN tarafından gündem edilmiş ve Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarına kurum tarafından harcırah ödemesi yapılması talep edilmiştir.

OGM ile yaptığımız istişareler, uzun süreçli toplantılar ve çalışmalar neticesinde harcırah sorunu tüm sözleşmeliler açısından çözüme kavuşturulmuştur.

Sonuç olarak; Orman Genel Müdürlüğü'nde sözleşmeli olarak görev yapan mühendis, şoför ve büro personeli ile Sözleşmeli Orman Muhafaza Memurlarına harcırah ödenebileceği kararına varılmıştır.

Orman Genel Müdürlüğü'müzün Resmi yazısı 08.06.2021 tarihinde tüm bölge müdürlüklerine gönderilmiştir.

Bu kararın; OGM'de görev yapan tüm sözleşmelilerinize hayırlı olmasını diliyoruz.

Sorunun çözümünde emeği geçen Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey'e ve ekibine teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

Toç Bir-Sen olarak Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu'nda görev yapan kamu görevlilerimizin omuzlarımıza yüklediği yetkinin sorumluluğuyla; koltuklarından suni gündemler oluşturup kaostan ve sorundan beslenenlere inat, sahada ve yetkili sendika olarak masada çalışanlarımızın sorunlarını çözmeye ve kazanımlarını artırmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber